Да напомним - извяленията по катастрофа след като има убийство и следствие се контролират от прокуратурата, никой нито МВР, нито полицията, нито КАТ не могат да правят самостоятелни изявления.

Ilian Vassilev

Извинете, но проблемът КАТ и хаосът в него, не може да отклони вниманието от хаоса в прокуратурата и странните изтичания на кадри от видеонаблюдения, които по принцип са под контрола на полицията и се изземат от прокуратурата и разследващите.
Да се арестува майката, за това че синът и пълнолетен е взел колата, или за това че я е купила е отчаян пиар ход на прокуратурата, несъотносим към професионалното разследване. И скъпите къщи и коли, защото ако са от недоказани доходи те са доказателство за несвършена работа и прикрита корупция или престъпления. А не повод за фотолинч пред тълпата.
Арестуват наред и спътниците на шофьора в колата, за това че са се возили или били прикрили престъление!?! и им търсят стари грехове или нещо изобщо за да ги задържат в ареста.
Госпожи и Господа, става дума за Милен, човек който винаги е държал на правилата и професионализма.
За мен няма съмнение - всички участници са в ареста за може прокуратурата да контролира информацията и да гарантира че разследващите журналисти няма да се се доберат до тях и да се разприказват? Защото в момента има стотици разследващи журналисти, които могат да достигнат до други нелицеприятни истини.
За това се самосезира Гешев - за да може прокуратурата да контролира информацията и наратива. То е ясно, че щом ПИК и Блиц се захранват редовно с информация, някой има интерес от ръчно управление на медийния процес около разследване на убийството на Милен Цветков.
Да напомним - извяленията по катастрофа след като има убийство и следствие се контролират от прокуратурата, никой нито МВР, нито полицията, нито КАТ не могат да правят самостоятелни изявления.
За това искам и настоявам за независимо разследване. Не вярвам на прокуратурата, не вярвам на органи, които са зависими от висши политици, които вече трети ден мълчат гузно и не обелват дума за убийството на ярка фигура на българската журналистика.
И с цялата си наглост прехвърлят вината върху Лозан Панов и ВКС, че не дава на мисирките да нахлуят в съда и да оказват натиск и да правят сензация от една смърт. Именно сензация, с която да прикрият истинската картина - кой пуска видеата, който ги манипулира, кой ги дава лъжичка по лъжичка, кой пуска слухове, интриги.
Няма да стане с публичен линч на едно отделно лице. Ще стане с разкритие на цялата Система, която направи възможно това убийство. С безнаказаността, арогантността, корупцията и пленената държава, която не може да защити гражданите си.

Фейсбук