You are here

Да разбирам ли, че безразличието на нашите власти означава мълчаливо съгласие с думите на Ердоган?

Любомир Кольовски

Кърджали е в духовните граници на Турция, казал приятелят на Бойко Ердоган на някакъв форум на управляващата партия в южната ни съседка. Приятелят на Бойко, който е един класически тиранин, сатрап и диктатор, уволнил, арестувал и затворил без съд и присъда десетки хиляди учени, учители, офицери, полицаи и др. не за първи път се изказва ултимативно и безпардонно по адрес на България. И този път реакция от страна на нашето управление няма - нито на ниво посолство, нито на ниво МВнР, нито от страна на правителството и парламента. Да разбирам ли, че безразличието на нашите власти означава мълчаливо съгласие с думите на Ердоган?
В същото време приятелят на Ердоган - Бойко, фанфарно почита паметта на евреите от Македония, избити в Треблинка, без тогавашното българско правителство да има каквато и да е вина за това, защото тия евреи не са имали право да придобият българско гражданство. Независимо от обстоятелството, че България е администрирала тази част от Югославия в качеството си на окупатор и съюзник на оста Рим-Берлин-Токио. Медиите дори обявиха, че Бойко е готов да се извини на Скопие.
Геополитикът, международникът и миротворецът БМБ не усеща, че е нагазил в едно тресавище, от което няма излизане. Силно се съмнявам, че срещата във Варна, предвидена за последните дни на март, ще помогне на Бойко и ще го качи на така жадувания от него пиедестал, за да накара публиката да забрави вътрешнополитическите, икономическите, финансовите и енергийните му провали.

Фейсбук