Да си изчистим къщичката и сметките в Бургас

Да си изчистим къщичката и сметките в БургасНад 322 000 души почистиха повече от 2500 мръсни зони и над 530 незаконни сметища в националната акция на 12 май. Включиха се и 2410 компании, 1400 училища, над 500 неправителствени организации, 30 университета и др. Българските доброволци в кампанията „Да изчистим България за един ден!” бяха най-активни на Балканския полуостров.

Въпреки факта, че вероятно бургазлии са били трети по събрани „сливи за смет“ до оградата на едно бургаско училище така си остана едно малко сметище, което е на една ръка разстояние до кофите за боклук, които „Титан“ така „евтино“ обслужва , а на нас общината ни дере по 2-3 кожи отгоре върху договорената още през 2005 г. сума, която средно е около 6 млн. лв. за година, въпреки това община Бургас даде през 2011 г. цели 13 911 400 лв. за поддържане на чистотата. Ама каква чистота само ... Ще я видите на снимките и ще прецените дали си струва ... И ако от училище „Любен Каравелов“ все още имат за задача да възпитават своите ученици да пазят чистота могат да поканят един два зам.-кмета от община Бургас и така заедно да си изчистят около къщичката и без идеята на bTV, а ако им е нужна камера, за да съхрани и покаже доброто дело ние от в.“Под лупа“ ще се отзовем.

Да си изчистим къщичката и сметките в БургасСигнал за подобни неприятни за всички места и то в близост до училище ни изпрати една жена, която е алармирала общината, но никой нищо не бил свършил относно сигнала й. Дали пък да не вземем и да си изчистим и сметките с ония, които плащат с нашите пари, а не контролират...

Нейното име е Мира Николова и загрижеността й е заразителна за всички, които искат да получават от управниците ни онова, което трябва и то по начин и на цена, на които да им отива.

Екип „Под лупа“

Редакцията на „Под лупа“ се извинява за евентуални пропуски и грешки. Засегнатите имат право на отговор.