Да си нося ли сандвичи?

Мартин Димитров.

"Говорете си за тръби. Не забравяйте - най-искрени са разговорите за тръби."„Говорете си за тръби. Не забравяйте – най-искрени са разговорите за тръби.“

Пародията е от профила на автора във „Фейсбук“ и е по повод днешната национална сбирка на ГЕРБ в столицата, Очаква се по обяд в „София тех парк“ да се събрат около 4000 партийци от цялата страна, които да се срещнат с лидера си Бойко Борисов. На събитието ще присъстват и цялото партийно ръководство, депутатите и евродепутатите от ГЕРБ, както и представителите на местната власт. Иронията за тръбите е заради бързането на Борисов да се довърши прокарването на втората тръба на „Турски поток“, по която ще минава руски газ, въпреки заплахата за санкции от САЩ, както и хвалбите му по строежа на интерконектора с Гърция. При последната си инспекция там „с джипката“ премиерът стигна до извода, че протестиращите са хора, които ги е яд колко бързо върви строежът на „газовите му магистрали“.

Допълнителни инструкции към елита на политическа партия ГЕРБ за събитието в „София тех парк“, което ще се проведе на 5 август:

Къде е „София Тех Парк“?

„София Тех Парк“ е в София. Намира се точно срещу „Арена Армеец“, която също е в София, защото не е тръба и не може да е навсякъде. Ако идвате от посока, която налага преминаването ви през центъра, заходете по Околовръстното и се включете от другата страна. НЕ МИНАВАЙТЕ ПРЕЗ ЦЕНТЪРА, ТАМ ИМА ТЕРОРИСТИ!!!

Къде да паркирам?

Това е отговорност на вашия областен координатор. Логиката е тези, които идват с Джипка, да паркират най-отпред. Тези, които са без Джипка, могат да паркират най-отзад.

Как да се държа, ако ме заговори Бойко Борисов?

Естествено. Целунете му ръка. Закълнете се във вярност. Разхилете се на подигравката Му, отправена към вас или към ваш съпартиец.

Как да се държа, ако ме заговори Дани Кирилов?

Г-н Кирилов е инструктиран да не говори. Ако ви заговори, обърнете се незабавно към вашия областен координатор.

Какво да правя вечерта преди събитието?

Тренирайте ръкопляскане. Ако разполагате с достатъчно свободно време, съберете се и с други съпартийци и тренирайте синхронно ръкопляскане.

По пътя към „София Тех Парк“ за какво да си говоря с моите съпартийци?

Говорете си за тръби. Кажете им, че няма нищо по-хубаво от тръби. Не забравяйте – най-искрени са разговорите за тръби.

Ако забележа съпартиец, който е загубил вяра в Него, как да постъпя?

Незабавно се свържете с вашия областен координатор.

Ако забележа, че моят областен координатор е загубил вяра в Него, как да постъпя?

Незабавно се свържете с Георги Марков. Той е бил в Държавна сигурност и знае как да процедира.

За какво мога да говоря в кафе-паузите?

За тръби.

За какво не мога да говоря в кафе-паузите?

По време на кафе-паузите, избягвайте следните имена: Ахмед Доган, Иван Гешев, Делян Пеевски, Бай Васил, Франтишек и Петьо. Не споменавайте неща като джуджета и снежанки. Избягвайте приказна риторика.

Ако паднем от власт, аз какво ще правя?

Обърнете се незабавно към вашия областен координатор.

Да си нося ли сандвичи?

Не се притеснявайте. Има осигурен кетъринг от ПП „ГЕРБ“ – сандвичи със суджук.