Да ти се изсипе Цветанов по чехли в студиото

Тази сутрин Станишев бе гост в студиото на bTV и разговаря по темата с подслушването с Виктор Николаев. Очаквано по телефона се включи Цветанът на мисълта, който поиска да се оправдае и по домашному си изпроси дори да слезе два етажа по-долу в студиото на bTV по чехли за 3 минути. Ясна бе причината според която още в 08:30 Цветанов се е намирал в офиса на ГЕРБ в НДК, а не в някой от 6-те си апартамента и е чакал специално пред екрана да започне разговора за подслушването естествено свързан с неговите действия ...

Както казва поговорката : Гузен не гонен бяга ...

388465_368030503309910_1749998097_n

колаж : Свободен човек

На Цветанов му пари под краката, защото подслушването и управлението на ГЕРБ, което се крепеше на репресия и подслушване е милиционерски подход, който компроментира неопровержимо Борисов, Цветанов и кадрите им ...

Този начин на управление е ясно доказуем само при спомените от разговорите с Мишо Бирата и с подслушването на лекарите в Горна Оряховица .

Скандални“ разкрития за вината на арестуваните в Горна Оряховица лекари направиха министър Цветан Цветанов и Окръжната прокуратура във Велико Търново в началото на декември 2010 г.

Едновременно - в парламента и пред журналисти във Велико Търново, беше представен декласифициран запис с телефонни разговори, направен със специални разузнавателни средства.

Тези „скандални разкрития“ излязоха кьорфишек и през юли 2012 г. Габровският окръжен съд призна за невинни тримата горнооряховски лекари - доктор Димитър Сотиров, колегата му Стефан Лазаров и педиатърът Катя Гецова, които бяха обвинени в престъпна небрежност, довела до смъртта на недоносено бебе.

И тримата бяха нарочени от вътрешния министър Цветан Цветанов, който от парламентарната трибуна чете подслушани техни разговори след като беше попитан от депутати и лекари защо тримата са задържани.

Този нагъл полицейски натиск стана причина в края на 2011 година Цветанов да бъде обвинен от медицинската общност и депутати в полицейщина, действията на властите спрямо четирима лекари в болницата да бъдат посочени за застрашаващи, а лекарите които първо бяха арестувани, малко по-късно да бъдат освободени от прокуратурата.

45263_600233163339961_282054576_nколаж: Владимир Дойчинов- Ладо

Само 15 месеца по-късно Сергей Станишев оповести български „Уотъргейт”. Лидерът на социалистите изнесе анонимен сигнал, в който се твърди, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов незаконно е подслушвал немалко известни хора от 2009 г. досега ...

Според Станишев информацията е получена на служебната му поща в червената централа и не е подписан, но се твърди, че подателят е служител на МВР. Лидерът на БСП предаде сигналът на главния прокурор Сотир Цацаров и настоя веднага да бъде направена проверка, защото скандалът е огромен, ако е истина.

Сред подслушваните са били самият Станишев, почетният лидер на ДПС Ахмед Доган, бившият финансов министър Симеон Дянков, президентът Росен Плевнелиев (при съставяне на служебния кабинет), бившият президент Георги Първанов (при създаването на движението "АБВ"), лидерът на ДСБ Иван Костов, еврокомисарят Кристалина Георгиева, лидерът на "Атака" Волен Сидеров, адвокатът Йонко Грозев, съдия Нели Куцкова. В списъка имало и бизнесмени - Гриша Ганчев, Иво Прокопиев, Георги Гергов, Красимир Гергов, Цветелина Бориславова, Миньо Стайков.

Труд“ разкрива, че за операциите е използван сив ван „Крайслер Вояджър“, с който групата за подслушване от МВР се придвижвала до дадено лице. Чрез мобилните оператори се проверявало какви номера има лицето "Х" и към коя клетка на оператора е свързан телефонът. Екипът е разполагал техниката на място и разговорите били "под контрол". При всяка операция се сменяли регистрационните номера на крайслера.

ЕКСКЛУЗИВНО! СПИСЪК НА НЕОГЛАСЕНИТЕ ПОДСЛУШВАНИ. КООРДИНАТОР НА СХЕМАТА – ЧЕНГЕТО РАДИ, БЛИЗЪК ДО БОЙКО БОРИСОВ

 АФЕРА се добра до неогласените подслушвани политици, бизнесмени и магистрати, които лъснаха в изпратен доклад на Сергей Станишев, който той предаде на прокуратурата. Незаконното подслушване е извършвано от три екипа, разкри АФЕРА. Координатор на екипите е „топ” ченгето, на което пишем само малкото име - Ради, изключително близък до Бойко Борисов. За да демонстрира колко обикновено по финансов статус ченге е Ради, той се движел с „Лада Нива”. Ето и списъка на неогласените, но незаконно подслушвани от МВР-то на Цветан Цветанов. Ради е провеждал и “контрола” върху подслушването на министър Мирослав Найденов.

Сред политиците подслушвани са:

Николай Цонев – бивш военен министър

Костадин Паскалев – бивш кмет на Благоевград, знакова фигура в БСП

Кирил Добрев

Яне Янев – лидер на РЗС

Сред магистратите, посочените имена са:

Веселин Пенгезов – в периода януари – април 2010 година

Мирослава Тодорова

Николай Кокинов – заподозрян като „къртица” на Алексей Петров

Бизнесмени:

Богомил Манчев

Христо Ковачки

Васил Божков

Шефовете на Винпром Пещера

Николай Гигов

Сашо Дончев

Следват и известни имена от обществения живот и журналисти.

 ЕКСКЛУЗИВНО! КЛЮЧЪТ ОТ БАРАКАТА ЗА ПОДСЛУШВАНЕТО Е ВЪВ ФИРМА „БМВ”! ТОВА Е ПАРАЛЕЛНА СТРУКТУРА НА БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ!

Има една фирма на МВР. Нарича се БМВ /Безконтактни мултиплексорни вериги/. Тя е собственност на МВР. Там е “ключа от бараката”. Това е

паралелната структура в самото МВР овладяна от Цецко и Бойко. Всичко това, което казва Станишев е много малка част от тази афера. Това е технология и специален софт, при който мобилният апарат може да премине в режим на включен без това да се разбере и да се слуша в помещението.

Няма ограничение къде е обекта из Европа. Това става и при напълно видимо изключен апарат. Спасението е само с извадена батерия от апарата. Тия Ванове имат и GPS контрол, за който си поискат. Разполагат с лазерни микрофони улавящи звук от километри при трептене на стъкла на помещението, което е за разработка.

Струват няколко милиона комплект. Внесоха ги от Щатите. Техниката е на Motorola/USA/. Но май я ползват не за бандюги. Добре е, че има и съвестни колеги в ДОТИ /Дирекция за Оперативно – техническа Информация/ и ДОИ/ Дирекция Оперативно Издирване/. Явно им е писнало за тия незаконни действия на момчето от Банкя и другото от с.Шума /Шопско/. Служителите просто изпълняват заповеди.

Иван Иванов

БЕЛЕЖКА НА АФЕРА: Както писа АФЕРА, лично Цветан Цветанов договаряше и сделка с ЧАСТНИ ИЗРАЕЛСКИ ФИРМИ два месеца преди да падне правителството за закупуване на скъпа спец-техника за подслушване и проследяване.

 Нека допълним и картината с друга информация :

mail.google.com

Илиана Беновска: Подслушват ме, защото разговарям с политиците в България и Европа

Илиана Беновска, директор на „Радио К2”, в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България, в отговор на въпроса „Вярва ли, че е била подслушвана и усетила ли го е в ежедневния си живот? подчерта, че от журналистите и представителите на гражданското общество не се изисква да бъдат нито ДАНС, нито ГДБОП. Що се отнася до данните на Българска легия „Антимафия” за подслушването й, тя каза, че не се учудва от факта, че я подслушват, но смята, че е била подслушвана не заради самата себе си, а заради политиците, с които разговаря – хора като президента, министър-председателите и представители на европейските институции, с Мартин Шулц. „Интересна е картината, която се събира чисто професионално. Друг е въпросът обаче доколко това е вероятно, не може да се иска от Българска легия „Антимафия” да докаже всичко. – посочи Беновска.

Илиана Беновска сподели за заплахи, че ще бъде разстреляна с автомат „Калашников”. Била е заплашвана и с компромати от човек, който се е представил като „един от тези, които дърпат конците във всяка власт”. Илиана Беновска му отговорила, че всичко, което трябва да знаят за нея вкъщи го знаят, а какво ще научат другите не я интересува. „Тези случаи са от последната една година и представляват форма на шантаж.” – заяви Илиана Беновска. Тя съобщи още, че вчера е била извикана от ГДБОП, но не по въпроса с подслушванията, а по повод притесненията на председателя на Комисията за регулиране на съобщенията от едно нейно писмо до него. „Притеснително е за какво се харчат парите на данъкоплатците!” – загрижено заяви Беновска. Тя изрази и възмущението си от факта, че при космическия бюджет на МВР именно тя е била произведена от Цветан Цветанов за лице на мафията. „Ако аз съм лицето на мафията, егати мафията, егати държавата, цитирам Нейчо Неев”. Това са дребнотемия!” – категорично каза Илиана Беновска. Тя припомни и случая, когато вътрешният министър е казал на посланик Джонатан Алан да не говори по „Радио К2”, защото то е на мафията. „Как е доказал вътрешният министър това нещо?”– изрази удивлението си Илиана Беновска. Тя съобщи, че е направила клип, в който призовава да не я подслушват, защото всичко, което говори по телефона го казва и в ефира на „Радио К2”. Според нея обаче има различни лобита във властта и вероятно на базата на някакъв вътрешен конфликт Цветанов-Борисов вътрешният министър подслушва журналистите, които разговарят с бившия премиер, за да чуе какво говори той с тях. Нещата не са така плоски.

Нека припомним, че на 23 март 2013 г. Слави Бинев съобщи на Илиана Беновска, че е подал сигнал до ДАНС за разработката „Будали, която по същество представлява „Галерия” на това правителство. Лидерът на ГОРД заяви, че правителството на Бойко Борисов е подслушвало журналисти и продължи, че не очаква отговор от председателя на ДАНС, но липсата на отговор също е един вид отговор.

Днес в студиото на БНТ Прошко Прошков заяви :"Ние подадохме писмо до главния прокурор онзи ден, преди лидера на БСП да подаде своя сигнал, във връзка с изнесените от неправителствената организация "Антимафия" миналата седмица по национална телевизия за подслушване на журналисти, общественици и политици. Искахме отговор на това дали е вярно и то от частна структура забележете, не от държавна разузнавателна агенция. Надяваме се да получим по-скоро отговор, за да не се бави прокуратурата така, както се бавеше до сега - 4 години с Мирослав Найденов при очевидни неща за него. А основания да се съмняваме имаме. Нека си припомним, че мандатът на ГЕРБ започна с подслушване на лекари, изтипосването им пред парламента, омаскаряването на хора, които се оказа в последствие, че са невинни.“

Дали все пак истината ще стане ясна и дали прокуратурата няма да приложи изпитания метод- НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ и години влачене на безсмислени действия е почти ясно, но все пак има светлина в края на тунела, жалкото е обаче, че това е друг тунел, а не нашият ...

Екип „Под лупа“ по материали на „Труд“, Афера, БНТ и К-2

П.П. Редакцията на "Под лупа" се извинява за допуснати неточности и грешки. Засегнатите имат право на отговор.