ДБ и ИБНИ май не са много очаровани от проектокабинета на ИТН, ще мислят дали да го подкрепят

https://breaking.bg/novini/db-i-ibni-maj-ne-sa-mnogo-ocharovani-ot-proek...

Удоволетворява ни оттеглянето на Николай Радулов, все пак заяви Владислав Панев

Христо Иванов реши да не присъства на поредната среща с ИТН и изпрати свои заместници, както днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов го посъветва. Така от страна на ДБ на разговори с представители от партията на Трифонов, който до този момент не е присъствал на нито една среща и както самият той заяви, ръководи всичко от телефона си, отидоха Владислав Панев и Цецка Бачкова.

От страна на ИТН пък присъства и номинираният за премиер Пламен Николов, който по-рано показа всичките си дипломи и сподели, че цяла нощ е редил имената на министрите.

По предварителна информация за правосъден министър се спряга името на Момчил Иванов, който е депутат от ИТН. Само преди дни във фейсбук той нарече ДБ соросоиди и изрази задоволство, че за първи път някой им казва „Не“. Това никак не се харесало на Христо Иванов и хората му.

Петър Илиев е предложението на ИТН за вътрешен министър, потвърди след срещата Владислан Панев. Той обяви, че всички предложени кандидатури ще бъдат обсъдени в парламентарната група на ДБ. „Не бих се учудил, ако в петък покажат и други министри“, заяви Панев след срещата с ИТН. Заместниците на Христо Иванов, които той изпрати, заявиха, че всичко ще бъде обсъдено с органите на партиите.

„Ние не търсим гаранции кой е финалният вариант на проектокабинета. Дали ще подкрепим зависи и от приоритетите и от имената. Удоволетворява ни оттеглянето на Николай Радулов“, обяви още Панев.

Цялата парламентарна група на ИБНИ дойде да чуе имената на министрите, да разбере приоритетите на ИТН и да се запознае с визията на евентуалния министър-председател. Срещата обаче беше сравнително кратка – около 30 минути. Хората на Мая Манолова напуснаха зала „Изток“, но пред медиите бяха пестеливи в коментара си.

ИБНИ ще дискутира предложения състав на кабинет и ще вземе решение вътре в парламентарната група. Тогава ще има повече яснота.