You are here

Двама журналисти и адвокат са арестувани

Двама журналисти и един адвокат са арестувани, докато правели журналистическо разследване, според неофициална информация от МВР.

Единият от тях е Димитър Стоянов от разследващия сайт „Бивол“. Другият е румънски журналист. 

 

И тримата би трябвало тази сутрин да са освободени от Районното управление в Радомир, където са заведени за изясняване на случая, съобщава БНР.

 

Всичко започва, когато журналистите подават сигнал с непотвърдена информация до ГДБОП за това, че фирма в района на Перник и Радомир се готви да гори секретни документи.

 

ГДБОП започва разследване по случая. Късно снощи екип на дирекцията посещават мястото, където се предполага, че ще се горят документи, но откриват само няколко чувала. След това полицаите се оттеглят, като оставят секретен пост, който вижда през нощта 3-ма души, които се приближават и започват да ровят в чувалите. Те сигнализират колегите си от полицията в района и тримата са арестувани.

 

От сайта "Бивол" съобщиха, че колегите им Димитър Стоянов и Атила Биро са се прибрали благополучно след като са прекарали нощта с белезници насред полето, без телефони до 4 сутринта. 

 

Очаква се по-късно през деня МВР да излезе с официална информация.

https://frognews.bg