Двама от 21 кандидат-президенти се явиха на тест за интелигентност

Двама кандидат-президенти са се явили на тест за интелигентност - Димитър Маринов - Митьо Пищова и Румен Гълъбинов. Икономистът Гълъбинов, който се явява на изборите с кандидата за вицепрезидент адв. Веска Волева, получи 90 точки и не покри критериите на ”Менса” за членство, но не скри резултата си.Това каза председателят на Управителния съвет на ”Менса България” Христо Радков.

Митьо Пищова обаче не пожела да покаже черно на бяло листа с резултата си, а след като надзърна в теста на Гълъбинов обяви, че и неговият резултат е 90 точки. 
Гълъбинов пък коментира резултата си с думите: "Очевидно не мога да стана член на сдружение „Менса“, трябва да работя повече.

Двамата отговориха на предизвикателството, отправено по-рано тази седмица от "Менса България". Те предложиха на кандидатите да се явят на тест за интелигентност. Нашето мнение е, че яснотата за личните качества е основата на по-правилен избор от страна на гласоподавателите, обясни Христо Радков.Той каза още, че в близките дни на тест може да се явят още трима от кандидатите.

Искам да поздравя хората, които дойдоха на теста, за да покажат на гласоподавателя какви качества имат. Тези хора искат да са президенти и да управляват 7 млн. хора. При кризи те стават главнокомандващи на Българската армия, затова трябва да взимат бързи решения. Нашият тест мери само интелекта и то за време, не знания, уточни Радков. 

Той напомни, че президентството е институция, а не шоу. Той разкри, че средната интелигентсност на българите е 100 точки или 50% персантил. За много умен се смята човек с резултат над 156. „Досега от явилите се 3-ма покриха нивото за членство с коецифент над 136“.

http://frognews.bg/