Две реалности - едната на дипломацията и на очакванията, друга на действителността.

Хроники на дублираната реалност - посланик Херо Мустафа често повдига темата за корупцията, още от встъпването си в длъжност. Обещава мерки на американското правителство срещу корумпираните, дава да се разбере че имат пълна информация кои са и как трябва да се постъпи. Февруари 2021 за пореден път темата се "вдига" в медии. Самата тя дава интервю на пленената от Пеевски БНТ.
За пореден път се очакват санкции, за пореден път българите се надяват че ще се започне от "главата", а не "от петите" /това последното и в преносен смисъл петит - дребна корупция/
По време на Тръмп САЩ приеха като официални гости символите на проблема корупция у нас - премиера Борисов, главния прокурор Гешев /който покрива корумпираните политици/, предишния Цацаров. Да припомня в делегацията на Борисов бяха включени Томислав Дончев, Каракчанов /военни поръчки/, Влади Горанов /"бедния" финансов министър с подарък апартамент под наем и имот който строи за милиони, които няма откъде да има/ и скандалния Емил Караниколов /Пеевския човек/.
Турски поток е най-висшият пример на корупция в гранд мащаби. Двама от министрите от делегацията на Борисов в САЩ се оттеглиха заради замесване в корупционни афери в медиите. Реакция обаче нямаше.
Две реалности - едната на дипломацията и на очакванията, друга на действителността.
Но надеждите остават. Най-вече в това, което сами можем да направим., със собствени сили. Ако успеем и отвън ще ти помогнат. И Конрад Аденауер, и Ханс Зайдел, и дипломатите.И ще забраят Борисов.
Казват му Реал Политик.
 
Фейсбук