Демократична България призовава за забрана на шествието на ''Безсмъртия полк''

„Демократична България“ призовава Столична община да забрани шествие на т.нар „Безсмъртен полк“, което е предвидено да се състои на 9 май.

В декларация общинските съветници от ДБ напомнят, че шествието е в чест на Червената армия – окупатор, настанил се в България след 9 септември 1944 г.

„Неприемливо е в центъра на столицата на държава членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани знамена на страна-агресор, още повече, че посолството ѝ си позволява да нарича българските граждани „евроатлантически подлоги“, се казва в декларацията.

Ето и пълния текст:

"Навръх Деня на Европа български еквивалент на т.нар. „Безсмъртен полк“ се кани да проведе шествие в чест на Червената армия – окупатор, настанила се в България след 9 септември 1944 г. Несъмнено събитието ще бъде използвано като повод и за изразяване на подкрепа към изцяло противозаконните и в разрез с международното право действия на руската армия в Украйна.

 
 

„Демократична България“ неколкократно и ясно изрази своята позиция спрямо непредизвиканата война, започната лично от президента на Руската федерация Владимир Путин, която доведе до множество невинни жертви, както и редица икономически предизвикателства не само в България, а и в световен мащаб.

Бихме искали да напомним, че комунистическият режим е обявен за престъпен от страна на Народното събрание на Република България и е абсолютно неприемливо в центъра на столицата на държава членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани знамена на страна-агресор, още повече, че посолството ѝ си позволява да нарича българските граждани „евроатлантически подлоги“.

Призоваваме Столична община да вземе превантивни мерки, за да бъде избегната излишна ескалация на напрежението, като обяви най-логичното и правилно решение – да забрани шествието."

Демократична България призовава за забрана на шествието на ''Безсмъртия полк'' | Политика | Новини от България и Света | OFFNews.bg

Изтрещяване : Путлеровски хибридчици ще дефилират по улиците на Бургас за 9 май

 
  •  

Ако не знаехте, че съществува и такъв сайт – https://bezsmartniatpolk.com/2022/05/02/1-53/#more-1475 – трябва да сте наясно, че путлеристите  не спят, а готвят поредната провокация за 9 май, който за тях не е Ден на Европа …

Ето какво пишат в този сайт :

„Нека и тази година ние да застанем рамо до рамо с нашите героични предшественици, които унищожиха кафявата чума, и да сведем глави пред тяхната жертва.

Управителният съвет на фондация „Безсмъртният полк”  следи с внимание развитието на политическата обстановка и ще продължи да бъде рупор срещу всякакви прояви на фашизъм и неонацизъм в България и по света.

Сборни пунктове:

София – 09:00 ч. – Паметникът на Незнайния воин
Пловдив – 12:30 ч. – Алеята на Бунарджика зад Икономическия техникум
Бургас – 10:00 ч. – ул. „Александровска“ 1 пред ЖП гарата
Варна – 17:00 ч. – пл. „Антон Новак”

За информация за шествията на „Безсмъртния полк“ в останалите градове на България може да получите от координаторите на Полка. Техните контакти са на разположение в сайта на Безсмъртния полк https://bezsmartniatpolk.com.

Павел Иванов

Председател на Фондация „Безсмъртният полк”

+359 888 26 99 86
[email protected]

Дали обикновените хора на Бургас искат подобна хибридна проява на русоробство и псевдоборба  с нацизма и то точно през 2022 г. и след 72 дни война срещу мирна Украйна, след стотиците мирни украинци избити за удоволствие в Буча и на други места уж, за да бъдат денацифицирани ?!

Този маскарад и пропутинска пропаганда не трябва да бъдат допуснати в страната и в Бургас и отговорността тук е на Община Бургас, която не трябва да разреши подобно мероприятие …

В много страни подобен маскарад не се допуска … Като например Естония, която депортира организатора на марша Безсмъртния полк на своя територия Алексей Есаков, съобщи Естонската служба за вътрешна сигурност (KaPo).

„Непредизвикана война на Русия в Украйна беше предшествана от системно и дългосрочно разпалване на омраза. Ние приемаме тази заплаха много сериозно. Днес Естония изгони русгаткия гражданин и дългогодишен провокатор Алексей Есаков.“ – заявиха официално от КаРо в профила си в Туитър и показаха снимки с напускането на страната от Есаков.

Посолството на Руската федерация в Талин съобщи, че тази година маршът на т. н. Безсмъртен полк ще се проведе онлайн по интернет. Властите на балтийската държава обявиха за забрана, считано от 26 април до 10 май на публичните събрания с използване на враждебна символика, за каквато се смятат георгиевските лентички, буквата Z, флаговете на Русия и СССР, както и съветската военна униформа. За разлика от Община Бургас и кмета й Димитър Николов, който е виден член на ЕНП и заместник на Борисов в ГЕРБ. Егати, пропутинския "демократ" ?!!