ДЕМОкрация : Цветанов при Слави

Всичко е ясно. Борисов и Цветанов си мечтаят за абсолютна власт и мнозинствто след мажоритарни избори, на които им предричат от 130 до 160 депутати и самостоятелно управление, с което могат да се усвоят оставащите десетки милиарди от ЕС и да отсвирят напълно другите партии. Ето защо Цветанов отива на крака, а може би и по чехли при Слави, защото той се явява в момента единственият им съюзник, но дали от незнание или заради нещо друго като ДЕМОкрацията ?!

ГЕРБ ще отстоява принципната си позиция за референдума.   Надяваме се, че ще можем да направим обсъждания, които действително да вразумят останалите народни представители, за да се съобразят с волята на българските граждани. Това, което се случи, политиците нямат право да го коментират.  Няма нищо договорено между ГЕРБ и  Трифонов. Това заяви в "Шоуто на Слави" по Би Ти Ви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по темата с референдума. Вчера от ГЕРБ внесоха законопроекта за въвеждане на мажоритарна избирателна система и намаляване на партийната субсидия на политическите партии от 11 лева на 1 лев, съобразявайки се с волята на 2 млн. и половина граждани, участвали в допитването. Не е театър, че сме се съобразили с волята на 2 млн. и половина български граждани, заяви Цветанов.

По принцип ние от ГЕРБ никога не сме стояли зад мажоритарната система, но искам да ви поздравя, защото никой не очакваше, че 2 млн. и половина български граждани ще дадат гласа си за мажоритарната система. Искам да ви поздравя и за това, че направихте една обществена дискусия с представители на всички политически сили. Всеки подцени ситуацията с референдума, категоричен бе Цветан Цветанов.

Няма парламентарна сила в България, която да е представена в парламента, с такава подкрепа. Не можем в момента да гадаем, но действително с гласовете на ГЕРБ и Марешки няма да успеем с референдума, заяви Цветанов.

Никога не сме се плашили от мажоритарния вот, каза още заместник-председателят на ГЕРБ. Цветанов заяви и че ще се подложи на дискусия въпросът за задължителното гласуване за изборите и референдумите. Темата за референдума в близките 10 дни ще бъде гледана в правната комисия на парламента. Има правна възможност законопроектът да бъде внесен и в пленарна зала, допълни още Цветан Цветанов. Слави Трифонов от своя страна обяви, че ще покани останалите лидери на политически партии по темата за референдума.

Ако мнението на гласувалите на референдума 2.5 млн. избиратели е като на онова на гласувалите за ГЕРБ 1.14 млн. души, то по-добре да не се питаме какво чака България - нов Тато, нови висини в дълговете и прекрасна съдебна и медийна свобода ...

"Под лупа" по faktor.bg