You are here

Депутатите обявиха разходите си, за 2 години са похарчили 180 хил. лв. за цветя

Парламентът е изхарчил 564 хил. лв за обществени поръчки за по-малко от месец

 

Парламентът е изхарчил 564 хил. лв за обществени поръчки за по-малко от месец. Част от тях са обявени по време на ваканцията, съобщи БТВ. Една от големите обществени поръчки, обявени от Народното събрание през последния месец, е за цветя – 180 хил. лв за две години с ДДС. Освен цветята, Народното събрание ще си осигурява и хотелски услуги и настаняване, ремонт на коли и печатни материали. Общо сумата за обществени поръчки, обявени за последния месец, надхвърля сумата от половин милион лева.

За цветарския бранш сумата от 180 хил. лв им се струва изненадваща. „Много зависи от това колко цветя се използват и в какви обеми, но доколкото знам нашата администрация не набляга на това. Тази сума е доста голям обем. Доста са бедни техните аранжировки по масите, 150 - 200 лева максимум", каза Любомир Каменов. 

Цветята са поръчани на 27 декември. В периода декември – януари са обявени още три поръчки. За ремонти, печатни материали, хотелско настаняване. Общо за 564 хил. лв. Хотелското настаняване за 169 хил. лв е само за гости на парламента, не за самите депутати, които ползват ведомствени жилища. Най-вероятно това ще са делегации от чужбина. Въпреки че потърсихме официално детайли и информация от Народното събрание, от там отказаха коментар.

Сроковете по обществената поръчка за доставка на цветя за протоколни нужди изтичат сляд няколко дни, а в петък депутатите се връщат на работа за следващата пленарна сесия.

https://www.faktor.bg