Десетки хиляди на шествие в центъра на София срещу руския фашизъм

Хиляди се събраха в центъра на София на шествие срещу "руския фашизъм" и в подкрепа на Украйна.

Шествието стигнa до посолството на Руската федерация на бул. "Драган Цанков".

Събитието обелязва Деня на Европа. Днес се навършват и 75 дни от нахлуването на руските войски в Украйна - "безпрецедентен акт на непредизвикана агресия, който застрашава мира в цяла Европа", пишат организаторите Данита Заричинова и Никола Груев в съобщение до медиите.

Протестът е продължение на демонстрациите в подкрепа на Украйна на 24 март и 8 април, които събраха по над 10 000 души.

 

Хронология: 

22:00 На шествието е имало около 20 000 души съдейки по онлайн инструмента на mapchecking.coм. Началото на шествието беше стигнало почти до кръговото кръстовище до телевизионата кула, а краят му беше до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". 

21:55 Хората се разотиват. Движението по бул. "Драган Цанков" е пуснато. Пред посолстовто на Русия все още има около 200 души. Някои от тях се канят да отидат до паметника на Съветската армия.

21:20 Около 200 човека от митинга за Украйна все пак успяха да стигнат до ПСА. От уредба с микрофон обясняваха на 30те фена на Възраждане каква е Русия. След това се присъединиха към шествието.
Беше хубава демонстрация кои сме повече, каза Иво Стоименов, един от участниците.

21:20 Скандира се "Путин иди нахуй". 

21:10 ч. Върху посолството се прожектира надпис Путин Хуйло и цветовете на украинското знаме. Друга картина върху посолството беше лика на Путин в кръв.

 

Десетки хиляди на шествие в центъра на София срещу руския фашизъм (на живо; стрийм) | Протести | Новини от България и Света | OFFNews.bg