Димчев след изказване на Петков: Няма да ни наричат „български фашисти“, а само „фашисти“

От Фейсбук профила на Виктор Димчев:

В резюме - ние няма да казваме „Република Северна Македония“ само „Северна Македония“, а те вече няма да ни наричат „български фашисти“, а само „фашисти“.

Извинете, но ми се повръща от зелени, червени и пембени боклуци.  

Димчев след изказване на Петков: Няма да ни наричат „български фашисти“, а само „фашисти“ (tribune.bg)

 

Коментар "Под лупа" : Нищо ново, г-н Димчев ... Предложението е на Заев от септември 2021, а не от вчера.

"Ќе се брише „бугарски“ пред фашистички окупатор 

Голем дел од спомениците што ги има и во Бугарија и во Северна Македонија, како треба да бидат во пријателски дух, така што фашизмот не смее да има етничка димензија. 

„Кај одредени наши споменици тоа е веќе направено. Каде што стоело бугарски фашистички окупатор сега веќе е фашистички окупатор, затоа што не можете цела нација да обвините за тоа дека учествувала во Третиот рајх во тоа време“, рече Заев"-https://www.dw.com/mk/%D0%B7%D0%B0%D0%B5%D0%B2-%D1%9C%D0%B5-%D1%81%D0%B5...