You are here

Дишайте бургазлии ! Коктейлът от наднормени фини прахови частици и химикали от "братската" рафинерия ни каляват ежедневно.

Редовният цикъл на замърсяване с фини прахови частици е известен не само в Бургас, а и в София, Пловдив, Плевен и на много други места в България, но Бургас има първенстваща позиция, защото тук са най-големите редовни замърсители на въздуха "Кроношпан" и "братската" офшорка или рафинерия "Лукойл" и те работят денонощно като веригата хипермаркети 24Х7, към тях могат да се добавят и производните от стари коли, битово отопление, строителство и т.н.

Има и още един неблагоприятен фактор, че в Бургас повече от половин век се трупат като на депо мръсотията от рафинерията на българо-съветско-руската дружба.

Тук направо могат да снимат филми за мутанти от рода на Х-мен и то с реални персонажи от туземците ...

Пишем, говорим, протестираме, НО МЕСТНАТА ВЛАСТ, МИНИСТЪРЪТ НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ, ШЕФОВЕТЕ НА РИОСВ ИЛИ СА ГЛУХИ, ТЪПИ ИЛИ КОРУМПИРАНИ ЩОМ ВСИЧКО ТОВА ПРОДЪЛЖАВА ВСЕКИ ДЕН ?!

Така е не от вчера, а с години и продължава заради интереси, бизнес, печалби, българо-руска изкривена дружба и лакомия на местни и по-висши властници за пари под масата и всичко това е гарнирано с принуда, натиск и какво ли още не ????

Спасението, бургазлии е в наши ръце, в осъзнатата нужда да се борим за правата си с цената на много жертви, защото живеем в завладяна държава, без исктинско правосъдие и с много зависимости ... Решението е вашо !

И днес правилото за редовното замърсяване се потвърждава с 21 ден на наднормено замърсяване от януари 2018 г.

Порадвайте се !

Замърсяването е с 2.3 пъти над нормите ?!

Дишайте, бургазлии !

"Под лупа"