You are here

ДИШАЙ БУРГАС, АМА АКО ИМАТЕ ПРОТИВОГАЗИ ...

Протестите като изборите не решават нищо ...

Тези техники са просто начин да признаем, че всъщност не народ, нация, граждани са суверенът на държавата, общината и т.н. а управниците, чиновниците и богаташите са тези които могат да правят всичко, което си пожелаят с нас ...

Ние го наричаме ДЕМОкрация ?!

Колко управления уж избрани от народ и бля-бля управляваха държавата от 1996 до днес - Виденов, Костов, Сакскобургготски, Доган, Станишев, Борисов, Орешарски и пак Борисов и още Борисов, а едно Кроношпанче ни залива неконтролирано с коктейл мръсотия години наред, подобно на Малката Русия, която и в български ръце ни даряваше с щедър химически коктейл от десетилетия ????

Явно Бургас е нищо за тях, а гражданите му са само ДАНЪКОПЛАТЦИ И ИЗБИРАТЕЛИ ЗА ЕДИН ДЕН ?!

И ако това е нормално за жълтите павета, за местните кметове това е престъпно бездействие ....

Те не изпълняват собствените си планове подписани и утвърдени от тях, а прокуратурата в Бургас спи или е разсеяна ?!

 

2. Превишаване на допустимите норми в три последователни часа и/или алармените прагове на замърсители на въздуха При регистрирано превишаване на допустимите норми в три последователни часа и/или алармените прагове на замърсители на атмосферния въздух, Директорът на РИОСВ Бургас оповестява дежурния по ОбСС - Бургас на тел. 056/84 15 60. 16 Посредством телефонна или радиотелефонна връзка дежурният по ОбСС оповестява Кмета на Община Бургас и Председател на ОбСС, Зам.-кмет „Европейски политики, Околна среда“ и Зам.-кмет „Здравеопазване, социални дейности и спорт“, както и Секретаря на Кризисния щаб. Органите за управление /включително кметовете на съответните населени места/, службите и формированията на ОД ПБЗН се привеждат в готовност за работа и действие по решение на Кмета на Община Бургас. Кметовете на населени места оповестяват населението за създалата се ситуация, като дават указания за необходимите предпазни мерки, които следва да се изпълнят за предотвратяване и минимизиране на опасността за здравето на хората. 

3.2. При регистрирано превишаване на средно часовите норми на замърсители на атмосферния въздух:  Директорът на РИОСВ Бургас оповестява дежурния по ОбСС на тел. 056/84 15 60.  Посредством телефонна или радиотелефонна връзка дежурният по ОбСС оповестява Кмета на Община Бургас и Председател на ОбСС, Зам.-кмет „Европейски политики, Околна среда“ и Зам.-кмет „Здравеопазване, социални дейности и спорт“, както и Секретаря на Кризисния щаб. Срок за оповестяване: 15 мин.  Органите за управление /включително кметовете на съответните населени места/, службите и формированията на ОД ПБЗН се предупреждават за готовност за действие. Срок за оповестяване: 15 мин.

www.burgas.bg/uploads/7a62fd1d64f659d58d9d76514693c8c8.pdf

Нека кмет, шеф РИОСВ, общински чиновници да ни покажат документи, откоито да се вижда колко пъти е изпълняван този план ? Едва ли някой от вас е бил оповестен или знае как се изпълняват тези задължения, дори и прокуратурата, която разследва кокошкарски нарушения, а подобна опасност едва ли ?!

Днешният ден 30 март 2018 г. е точно такъв - НАГЛО НАДНОРМЕНО ЗАМЪРСЯВАНЕ С ФПЧ ОТ 4 ДО 17 ПЪТИ НАД НОРМАТА ????

Видно е от снимките ... Видно е в цял Бургас - от Долно Езерово до центъра на Бургас ...

СНИМКИТЕ са от 30 март 2018 г. - 06.33 ч. до 09.31 часа

Такава е картинката  на 30 март сутрин от 06.33 ч. до 09.31 часа ...

От 4 до 17 ПЪТИ НАДНОРМЕНО ЗАМЪРСЯВАНЕ В БУРГАС С ФПЧ (за химикалите във въздуха да не говорим, защото ги има и са много и опасни, но данните са кът, а и не съм специалист  ).

Видно е, че протести, срещи, обещания, мрънкане на общински съветници с половин уста и на дупетати в парламата не дава никакъв видим напредък ....

 

КОНСТИТУЦИЯ

Глава първа
ОСНОВНИ НАЧАЛА

Чл. 1. 
(1) България е република с парламентарно управление.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

Чл. 139. 
(1) Орган на изпълнителната власт в общината е кметът. Той се избира от населението или от общинския съвет за срок от четири години по ред, определен със закон.

(2) В своята дейност кметът се ръководи от закона, актовете на общинския съвет и решенията на населението.

 Бургазлии трябва да се съберем, да учредим общо събрание и да вземем нужните решения щом кметът ни не може да си изпълнява задълженията по закона за опазване на околната среда на база чл. 139, т.2 от Конституцията на РБ (това вече е правено - б.а. )

Иначе дишайте, дишайте ... И избирайте с 84 % дебилност ...

"Под лупа"