ДНК не лъже

Николай Флоров

 

Когато Десислава Нешева, молекулярен генетик към катедра «Генетика» в Медицинския университет, ви каже, че генома на българите е по-отдалечен като профил от останалите славянски народи и по-близо до италианците и траките, тя ви представя за пръв път неопровержими научни доказателства за лъжите, с които комунистическия режим е заливал българите за техния произход и генетична принадлежност.

 

Проектът, по който тя и други български учени са работели (и работят) в лабораториите на университетите в Падуа и Флоренция, има гигантско значение за бъдещето на страната. 

 

Първият извод от тяхната работа е че лъжата на комунистите за славянския произход на българите е била съзнателно и масово пробутвана с цел постепенната русификация на българите. Вторият извод е че историята на България, особено нейната древна история, се нуждае от сериозно преосмисляне.

 

Беше време, когато комунистическите идеолози можеха да си позволят да лъжат за всичко, каквото си поискат. За това им помагаше още недостатъчно напредналата световна генетика, но също така и подлостта да работят срещу нацията си в отвратително подчинение на руските интереси и техния панславизъм на Балканите.

 

Видяла жабата, че подковават вола, и тя вдигнала крак:  в бурния 19-ти век средновековна Русия видяла, че около 45 немски държавици развиват идеята за обща федерална германска държава, и решила да обединява славяните – появил се руския панславизъм като знаме на руските имперски амбиции в Източна Европа.

 

Явно идеята им е харесала като хитър идеологически трик, особено на Балканите. От тук и пропагандата на царския шпионаж за митичния Дядо Иван.

 

За разлика от Русия обаче, икономиката на Германия и Австро-Унгария бумти – в средата на 19-ти век германския свят и Европа са в разгара на индустриална революция, уникална в историята. Начело с анти-монархичните настроения на Наполеон от близкото минало германците създават това, което днес е Германия.

 

Тогава Русия е известна като джандарина на Европа: примитивна, затънала в гоголевска ретроградност и смърдяща понемчена аристокрация – факти, които всички български възрожденци до един са могли да видят с очите си.

 

Нито един от славянските народи в състава на Австро-Унгария и Германия не е живял в такъв примитивизъм! Никой от балканските народи, славянски и неславянски, дори и в Отоманската империя, не е били толкова изостанали, както тези в имперска Русия. 

 

Нито един от тези народи не е виждал бъдещето си в състава на тази империя, още по-малко България, въпреки завоевателната война на Русия срещу Турция, по неизбежност оказала се освободителдна за България.

 

С нищо Русия не е могла да привлече тези народи към себе си като пример – нито с урбанизиран живот, нито с икономически възможности. Напротив, от Полша до Гърция национализма и етническия подем, заедно с европеизираното образование, са били главните възпиращи причини, разграничаващи ги от това лакомо за територии чудовище.

 

В Русия никога не е имало индустриална революция, нито национална образователна система. Това обаче, което е имало, са постоянни  завоевания в Европа и Азия, увенчани с една брутална световна война и още по-брутален болшевишки преврат, последвани от най-жестоката гражданска война, известна в историята на човечеството.

 

Фактът, че България е извоювала цялостта си сама и е успяла да изрита в задника имперска Русия като най-голямата заплаха за нейната независимост е най-голямото постижение на страната в нейната модерна история.

 

Днес към тази история се прибавят и последните изследвания на националния геном и мястото на нацията в семейството на европейските народи.

 

За българските академици и историци, работили под диктата на комунистическите идеолози, остава отговорността за извратения национален манталитет и премълчаните факти за цялата история на България.

 

Напъните на комунизма да избутат на преден план накакво славянско братство се оказаха евтина пропагантна простащина. Не помага и факта, че в българската история няма нито един славянски цар. 

 

Напротив, има много и интересни проблеми, които тепърва ще бъдат осветени, а други коригирани, но този път без отровата на Русия и нейните комунистически лакеи в България.

http://kafene.net/