Добрата вест - едрият бизнес, който зависи от държавата - т.нар. олигархия отписва Борисов, след като той самия каза че ще сдава властта на 2 септември.

Ilian Vassilev

Добрата вест - едрият бизнес, който зависи от държавата - т.нар. олигархия отписва Борисов, след като той самия каза че ще сдава властта на 2 септември. При тези хора няма лоялност, далаверата зависи от следващия на власт. Иначе ще им се наложи да се конкурират на пазара. Не искат и ДБ и другите реформаторски партии, искат следващ който могат да корумпират.
Върви операция "Спаси Гешев" като за целта се лансира "равнодистанционен вариант" от Пеевските медии - да си ходят и Радев и Борисов. Но Гешев да остане. Без главен прокурор "в джоба", Пеевски е в емиграция или в затвора.
Лошата - наивни са верующите че Борисов ще сдаде властта на друг освен на "свой" кабинет - за Младенов вече писах. Това е неговата версия на предавам "властта на народа" - на посочен от него "народ". Не е изключено сам да е пуснал името на Ники Младенов, а да има резервен вариант.
Но ще предложи кабинет, който формално ще има малко общо с ГЕРБ, вероятно ще се опре на "десни" - от всякакви формации, които през годините са получавали "хляб" от него. Идеята е, тези десни наемници да му купят още време за да довърши проектите и да осигурят политически заслон на ГЕРБ, докато громят протестърите и най-вече блокират възхода и маргинализират ДБ. Този ход е нужен и за да се заслони и напомпа допълнително партията на Слави и Мая М., които са добре дошли като опоненти на Борисов и Статуквото.
В отговор на "всички срещу ГЕРБ", Борисовите хора издигната "всички срещу ДБ".

Фейсбук

колаж: Георги Динев