Договор за 1 млрд. долара с близък олигарх до Путин

петков, Путин, далавери,

Ilian Vassilev

 

Нещо ме смути като разбрах, че голямата инвестиция от един милиард, с която Петков се похвали е Gemcorp. Отдавна следя тази компания, и нейната свързаност с кръга около Путин. Това е фонд, който управлява парите на Путин. Е разбира се, това не става пряко, а през изнесени в чужбина компании и сметки, така че пред хората излиза, че са чисто западни хора.
И разбира се, изплува историята с проекта за батерии за един милиард долара, който бие по глупост идеята на бившите за Държавна петролна компания и мрежа от бензиностанции. От една страна Борисов с идиотския му кръг от котараци, които съсипаха ПАВЕЦ Чаира, от друга новите юнаци с батериите. Аман.
Още по смущаващо, че някой нещо подписва с някакви компании за внос на енергийни суровини, за ВЕИ. Не разбирам, какво дават те, какво дава държавата. И ако ще инвестираме къде е процедурата на състезателност. Ако ще даваме европари за тези батерии, трябва да има открита процедура, през коя компания ще стане. Ако те ще инвестират, срещу какво. И какво накрая едни руски олигарси ще заменят други руски олигарси на българския терен и само посредниците ще се сменят. Първано, Борисов, Радев и следващия. За това ли борихме?
Нека бъде ясно - няма да разберат как ще приключат с властта си, по бързо от топенете на ланския сняг. Нямат идея колко бързо?
Да повторя - ще внасят газ - ОК къде са откритите търгове, прозрачността, конкуренцията, с които да развият пазара. То ако е за това да уредим нашите да посредничат - Булгаргаз си беше направил системата - от президенти през министри и депутати, до шефове на държавни фирми.
Предупреждавам - или по прозрачния и честен начин, или никак.
 
Фейсбук