You are here

Допускаме нови ОФ и ДС да контролират живота ни, нови пролетарски съдии и прокурори да охраняват корупцията и грабежа.

Ilian Vassilev

Единствената причина да "отбелязвам" тази дата - 9 ти септември, не е задрямалия рефлекс на човек, който живял и преди 1989. 
Споровете около историята ще продължат. Там нищо не мога да променя, а мнението ми отдавна е твърдо - това е преломен момент в съдбата на нацията, който ни извади от Историята за да участваме в нечий чудовищен експеримент. И още не сме се върнали. Напълно.
Въпросът, на който трябва да отговорим, не е само и толкова колко и колко истински са били партизаните на 9-те септември - с времето все повече ще става ясно, че това е една от насилените исторически "истини".
Отговорът който всеки пред себе си трябва да даде е: колко различен е днешния 9 септември и какъв е личния ни принос за това да бъде различен? Има ли Червена армия, която да ни окупира, не като територия само, а като съзнание, като социален живот?
Има ли нови родни партизани, нова ДС, нови Вишински, които се стремят да унищожат и крехките кълнове на нов пробългарски европейски елит, има ли дегизирани като демократи диктатори, които узурпират властта в рамките на нови ОФ съюзи /всички в Парламента са на практика от едно ново ОФ/, има ли безпътица и безправие.
Защото докато громим митовете и легендите на миналото, допускаме новите "партизани", новите неуки, новите пролетарии с Ролс Ройс /това е само знак за мащаба на кражбата и на арогантността, които дойдоха след 9-те и никога не си отидоха/, да управляват съдбите ни. Допускаме нови ОФ и ДС да контролират живота ни, нови пролетарски съдии и прокурори да охраняват корупцията и грабежа.
Сравнете новините за "желание" на общини и граждани да издигнат паметници на "червената армия" с тези, които са постветени на потиснатите от официалната история забравени български герои. Вие мислите ли, че сме много далеч от онзи 9-те септември, след като има директорка на училище в София, която брани като най-свидното си достояние дошлото с Червената армия и "9-ти септември" у нас име на шефа на съветските писатели при Сталин Максим Горки, който няма нищо общо и има нулев принос към България, към конкретното училище и София, но се срамува да се възстанови името на това училище на големия българин генерал Иван Колев.
И което е още по страшно - в провелото според директорката гласуване - била подкрепена от "всички" преподаватели!?!?
Има още много българи в чието съзнание още кънтят залповете на Аврора, още разчитат на Червената армия да охранява чужди на българския дух територии в българското съзнание. Днес ни управляват наследниците на тези партизани, които имат нужда от Червени армии като окупационна сила /днес тази роля може да се играе и от руски бизнес близо до Кремъл/, за да се домогнат до и останат на власт. По друг начин не могат. Не могат да направят своите пари по честен начин, за това разчитат по "пролетарски" да разпределят Общото. 
За това мислете и още повече действайте.
Идват дни на протести и на самоопределяне. 
Единственият начин да изтрием спомена за онзи 9-ти септември е като му дадем ново значение и го направим нов символ на значимост със собствените си дела и постижения.

Фейсбук

колаж : Свободен човек