Дори за виц не стават с електронното управление.

Ilian Vassilev

Утре Борисов и кохорта щели да бъдат в Бизнес Парка за да обещават, че този път "майка и баща", щели да въведат електронно правителсто и да си изсипят поредната доза панегирици за себе си.
Електронното правителство се превърна в главен белег на покварата, непрофесионализма и неискреността на това правителство. Изсипаха се милиарди лева, по-точно "усвоиха" се и ..... планината роди мишле.
Не е само от корист или глупост, които обикновено са двете базисни причини за обяснения на провалите на това правителство, основната причина е че електронното правителство, както и електронното гласуване и електронната здравна карта и куп други електронни услуги са заплаха, антитеза на това управление и са в разрез с базисната му философия, които предполагат "ръчно управление" , нагласени търгове, феодализация на отделните сектори и сфери на управление, за да може първо далаверите да бъде осигурена и второ следите да се заметат.
Електронното управление означава прозрачност, а светлината е проклятие за корумпираните. За това и колкото пъти се иска по ЗДОИ информация и тя, дори сред решения на съда не се предоставя.
Електронното гласуване, както машинното и гласуването по пощата са антитеза на мъртвите души в протоколите, на манипулациите със секционните протоколи /направи фалшификацията им/. Но как без това да печелят избори и да управляват?
За това утре ще видите поредния тюрлю гювеч, с който ще ви обещават "този път, ама наистина, да бъдем честни, след като не сме били 11 години", този път да свършим работа, след като не са я свършили 11 години и т.н. Единственото което ще направят е да похарчат поредните милиарди като жертвоприножение на олтара на публичната наивност, а в края на този път - отново някой ден дигиталният иллитерат Борисов ще ви убеждава че е символ на дигиталното бъдеще.
Дори за виц не стават с електронното управление.

 

Фейсбук