Доскорошен шеф на служба във ФСБ /КГБ/ на Русия е арестуван за невярна информация за Украйна

Русия, КГБ, гафове,

Бившият ръководител на 5-а служба на Федералната служба за сигурност Сергей Беседа, който беше под домашен арест, е прехвърлен в затвора ”Лефортово”, съобщи УНИАН, позовавайки се на свои източници.

Според Агентура.уа Беседа е отговорял за предоставянето на информация за Украйна в навечерието на нападението на 24 февруари. Той е бил и шеф на армията на т.нар. независима република ДНР.

Беседа е обвинен в разхищаване на средства, определени за подривна и агентура работа в Украйна, и предоставяне на неверна информация за политическата ситуация в Украйна.

Русия понесе много загуби в започналата преди шест седмици война в Украйна, обяви снощи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред британския телевизионен канал Sky News. "Понесохме значителни загуби, това е огромна трагедия за нас", каза той без да назовава конкретни числа. Последния път, когато руските власти посочиха конкретен брой жертви, ставаше дума за 1351 убити руски войници. Според данните от Украйна убитите във войната руски военнослужещи са много повече - близо 19 000. Освен това говорителят на Кремъл посочи, че руските войски са се изтеглили от украинските области Киев и Чернигов, за да покажат "добра воля" по време на преговорите. Говорейки за Мариупол, Песков подчерта, че обсаденият пристанищен град е част от признатите от Москва "народни републики". Мариупол щял да бъде "освободен от националистически батальони", като Русия се надявала това да се случи колкото се можело по-скоро.

Доскорошен шеф на служба във ФСБ /КГБ/ на Русия е арестуван за невярна информация за Украйна (frognews.bg)