ДОСТ ще подкрепи Бойко Борисов за президент

Лютви Местан ще се пусне в битката за „Дондуков“ 2, ако нито един от кандидатите не удовлетворява изискванията на партията му

Партия ДОСТ на Лютви Местан ще подкрепи премиерът Бойко Борисов за президент, ако се кандидатира. Това заяви на излизане от Централната избирателна комисия отлъчения от ДПС политик. Той днес внесе документи в ЦИК за участие в изборите. Компания му правеха Марияна Георгиев и Хюсеин Хавъзов

Лютви Местан обаче е готов да се пусне в битката за „Дондуков“ 2, ако нито един от кандидатите за държавен глава не отговаря на изискванията на ДОСТ. Той обаче не пожела да отговори на въпроса, кой ще му бъде вицепремиер, ако се стигне до този вариант. Идеалният кандидат по критериите на ДОСТ е "натовец".

DOST

Преди дни Местан обяви, че партията му изчаква да види профила на кандидатите за президент на България, за да вземе решение кого ще подкрепи.

„Още от самото си създаване сме заявили, че ще работим за развитието на България като евроатлантичска държава и на тази основа ще се вземе решение коя кандидат-президентска двойка ще подкрепим, уточни лидерът на ДОСТ Лютви Местан.

Снимки: Калоян Сомлев, BIG5.BG