Доц. Георги Лозанов: Имаме нова тройна коалиция - ГЕРБ, БСП и ДПС. Опитът за промяна завърши

„В един разговор между ГЕРБ, БСП и ДПС се очерта перспектива следващите избори да доведат до мнозинство от рода на „Тройната коалиция“. Досега изглеждаше, че ГЕРБ искаше да си върне политическата легитимност и правото да присъства в политическия живот чрез диалог с партиите на протеста“. Това коментира доц. Георги Лозанов.

 

„ГЕРБ, БСП и ДПС ще се върнат към старите си практики. Опитът за промяна, който започна през 2020 година, завърши с 48-о Народно събрание“, категоричен бе той пред bTV.

„Когато времето се връща назад, нашето забавено развитие ще се забави още повече“, добави Лозанов. Той посочи, че новите партии не успяват да представят желанието за промяна.

„Имаме два основни консенсуса – прозападният, който се клати, и антикорупционният, който също се клати. „Продължаваме промяната“, когато дойде на власт, направи два жеста. Изгони 70 руски дипломати – това беше успешен жест. Радикалният жест по антикорупционният консенсус беше ареста на Бойко Борисов, който не беше успешен“, каза още Лозанов.

https://frognews.bg/novini/dots-georgi-lozanov-imame-nova-troina-koalits...