ДО ПРЪЦКАНЕ

Radoslav Bimbalov

 

Мислех да започна тези редове с „гледал съм и по-тъпи шоА“, но се спрях. Просто не съм. Ако случайно попадна на тъпо шоу – цъкам копчето. А сега нямам дистанционно, с което да спра тази некадърна продукция. Не само трябва да го гледам, но и да участвам – като изнервен статист, който отдавна е спрял да се стиска и се е изпуснал в гащите.
Утре в тъпото шоу следва сцена, създадена в чест на абсурдизма. Въпреки изявлението на своя сърдито кисел лидер, забавната партия ИТН не може да оттегли гласуването на кабинета в парламента на своя глава, понеже актът е внесен от президента. Ако наистина ИТН вече не иска да има свое правителство, ще трябва да прецака някак гласуването му. Как може да стане това? О, нека си представим!
Парламентарната група ИТН не иска да гласува за своето правителство и затова се нахъсва преди заседанието и смело, дружно и безотговорно не влиза в залата. Това автоматично намалява кворума и дава възможност на някоя и друга партия от статуквото да си направят кефа да изберат едно правителство, дето никой не го иска. Минута преди този катаклизъм да се случи някой се усеща и връща обратно цялата група на ИТН в залата. Бандата се стяга за бой и смело, дружно и безотговорно гласува ПРОТИВ собственото си правителство…
Това сигурно ще е смешно за всички, чиито заплати, лимузини и благинки плащаме ежедневно. Парламентарната зала ще прихне в смях до пръцкане. Дори и НЕпремиерът Пламен Николов ще продължи да се усмихва, защото той вече е постигнал това, което е мечтаел – да стане известен.
Аз няма да се смея. Защото тоя цирк не ми харесва. И не ви плащам, за да ставате известни.
 
Фейсбук