You are here

Драгомир Стойнев се съмнява, че 2,3 млн. лв. са похарчени целево в Бургаско

Депутатът Драгомир Стойнев обясни, че е получил информация, че само в област Бургас за последните 3 години са дадени допълнително 2,3 млн. лв. за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия.

Той каза по БНТ, че с постановления на Министерски съвет за тези 3 години са отпуснати:  617 хил. лв. за целево финансиране на проект за изграждане на отводнителни колектори за отвеждане на дъждовна вода на две улици в гр. Бургас; 650 хил. лв. за изграждане на отводнителни канали за предотвратяване на наводненията в квартал „Долно езерово“; 1 млн. лв. за корекция на речното корито на река Отманлийска. 

„Дано тези средства са изхарчени ефективно, а не са отклонени, и след година- две години, пак да правим корекции на речни корита и да ремонтираме канализационни и отводнителни системи. Това е големият  дебат за начина, по който се харчат средствата от държавния бюджет и т. нар. „правителствени разходи“, заяви Драгомир Стойнев.

 „Още след наводнението в Мизия през 2004 г, трябваше да се състави план за общински, частни малки язовири, които никой не ги контролира“, каза още той. По думите му за големите язовири, които са стратегически обекти за националната си сигурност, се грижи държавното предприятие „Язовири и каскади“ и там няма проблеми. Според него обаче, за малките, част от които са дадени на концесия, няма контрол и се случват такива трагедии. „Държавата трябва да направи поне план и да следи за изпълняването му. „Въпреки уверенията на правителството, до момента нищо не е направено“, категоричен бе той.

https://frognews.bg