You are here

Драма. Милер от “Газпром“ изпадна на второ място по огромен и скъп дом

Милер държи последните два етажа.

Босът на „Газпром“ Алексей Милер, който в момента е на посещение в България с премиера на Русия Дмитрий Медведев, вече е на второ място по големина и цена на жилището. Допреди дни той бе абсолютен фаворит в тази олигархична класация. Апартаментът на Милер в Санкт Петербург е 1396 кв. метра.

От върха го измести босът на „Ростех“ Сергей Чемезов, чието жилище е 1434 квадрата. Освен това се намира досами Червения площад и Кремъл, на мястото на бившия хотел „Москва“, строен някога по разпореждане на Сталин. Това съобщава изданието Baza. Сега там извисява снага луксозния хотел Four Seasons. По-голямата част от последнитедва етажа са вече на Чемезов.

 

.
Горе вдясно, заграденото с жълто е на Чемезов.

 

Милер обаче може спокойно да претендира все още за челното място, защото в съседство на жилището му от 1396 кв м се намират още два негови апартамента, съответно по 401 и 186 кв метра. Те са отделни, но между тях има коридорни връзки. Общо жилищната площ на боса на „Газпром“ е колкото една четвърт от стадион „Зенит“ в Санкт Петербург… Жилището струва над 16 млн американски долара. Оценката обаче е отпреди няколко години. Брокери на недвижими имоти предполагат, че реалната стойност в момента е около 30 млн долара.

 

Московското жилище на Чемезов обаче бие този рекорд. Според експерти то струва не по-малко от 40 млн долара.

 

Спорът за жилищата далеч не е приключил, тъй като и Милер, и Чемезов притежават още куп жилищни имоти на различни места в Русия и в чужбина. Не е възможно всички те да бъдат съпоставени, защото никой не знае тяхната площ и цена. Например мнозина твърдят, че придобивката на Чемезов в Москва всъщност е апартамент за жена му. Искала там да посреща гости и да дава приеми.

 

На трето място е жилището на президента на „Роснефт“ Игор Сечин в Москва. То е „само“ 1229 кв метра. Намира се в пететажна сграда в елитния комплекс „Crystal House“.

https://frognews.bg/laif-stail/fabrika-kliuki/drama-miler-gazprom-izpadn...