Дребен чиновник откраднал 8 милиона, без премиерът да знае, въпреки подпис на вицепремиера...

 

Областен управител на София-град е дребно ниво началник в държавната администрация. Там се набутват най-малките връзкари, обикновено ако са послушни, после додрапват до депутатско място. Можете да видите кариерата на предните областни управители, за да разберете що за пост е това.

Подобен бюрократ, сам без нареждане отгоре, да направи далавера на стойност 8 милиона, е абсолютен абсурд. Той всъщност няма и формалните правомощия да го направи. Подобни големи сделки с апетитни градски имоти (като "царските конюшни") минават за одобрение и през МРРБ. Т.е. през подписа на Лилето Павлова. Не е ясно защо в момента нея я крият, но без нейно съгласие, никакъв областен управител не може да разпродава толкова сериозни обекти. Всъщност единственото, което областният може да направи сам, е да продава апартаменти от държавния фонд. Нищо повече.

"Царските конюшни" се намират в абсолютния супер-център на София. От едната им страна е Английската гимназия. От зад е паметникът на Васил Левски. Имат повече от 100 метра лице, излизащо на самия бул."Дондуков, и други 60-70 метра на бул."В.Левски". Както се казва - на идеалното "кьоше". Това нещо да го разпродаваш за 90 лв. на квадратен метър е мега далавера. А мега далавери във времето на ГЕРБ, не стават без съответната вноска при Бойко Борисов.

Именно неговият интерес брани вицепремиерката Бъчварова, която е дала "зелена светлина" на сделката. Ясно е, че областният се е допитал до "началството" по въпроса и именно чрез Бъчварова премиерът е казал "Да". Как точно Бойко си е получил парите, не е ясно - най-вероятно в офшорка. Но сделката не е станала без Бойко, и наличието на Бъчварова там просто потвърждава този логичен факт.

Очевидно са се надявали работата да не бъде разкрита. Но след като тя изгря по медиите, всичко е кризисен PR на Бойко. Гущерът иска да откъсне опашката си, и да обяви един дребен бюрократ за виновен.

Но само глупави избиратели могат да му повярват...

ГН

http://gudelnews.com/