"Дългата ръка" на Ценко Чоков ли запали заведение на свидетел?

От полицията са категорични, че става въпрос за умишлен палеж

 

Изгоря заведение в село Галиче, а собствениците твърдят, че палежът е умишлен и свързват с него името на Ценко Чоков. Постройката е собственост на семейството на Веселин Попов – Лунгара. Той и синът му са основни свидетели по делото срещу Чоков. Инцидентът се случи часове преди поредно заседание в Специализирания съд срещу групата на Чоков.Възможно ли е бившият кмет, който в момента е в ареста, да разчиства сметки от разстояние, показа проверка на Нова тв. 

Съпругата на собственика Веселин Попов твърди, че случилото се е дело на Ценко Чоков чрез подставено лице. "Бях предупреждавана, че това ще се случи. Причината е, че синът на моя съпруг трябваше да даде показания пред Специализирания съд срещу Ценко Чоков. Той дори беше заплашван с пистолет от него”, разказа Елеонора Попова.

Съпругата на бившия кмет на Галиче Цветелина Нелова заяви, че синът на Попов е призоваван неколкократно, но той не се е явявал в съда. Бил дори обявен за общодържавно издирване.

"Тази война между семействата не я започнахме ние, а Веселин Попов. На кому е нужно да става това. Ценко е затворен от година и половина, синът ми седем месеца е под „домашен арест”. Защо да се вдига шум и това да влияе отрицателно върху нас. Направили си го умишлено”, заяви Нелова.  

От полицията са категорични, че става въпрос за умишлен палеж.

Огънят е предизвикал щети за над 300 хил. лева. Засегнати са и двата етажа на сградата – на първия се намира заведението, а на втория – фитнес зала. От няколко дни сградата е била охранявана заради опасения от умишлени действия.

Охранителят Валентин Бонев, който е бил на смяна, когато заведението е пламнало, също е на мнение, че палежът е дело на Чоков. Той каза пред bTV, че чул счупване на прозорец, след което последвал пожарът. По думите му огънят се разраснал за секунди. Не е видял подпалвача, а само бягащ силует.

Според потърпевшите извършител на палежа е охранител от съседното село Алтимир. Те казват, че от няколко дни около сградата обикаляли хора на Чоков.

Засега от полицията не съобщават да има задържан.

http://www.faktor.bg