You are here

Евродепутати питаха наши министри за корупцията в България

В Eвропейския парламент в Брюксел днес започнаха изслушванията на министри за приоритетите на председателството. Това беше повод за европейските депутати да зададат и конкретни въпроси не само за общността, а и за управлението в България.

По протокол всяко ротационно председателство започва с изслушвания на министри в ЕП. Приоритетите първи представиха днес правосъдният министър Цецка Цачева и вътрешният министър Валентин Радев.

Въпросите в залата излязоха от европейската рамка и засегнаха конкретно България и състава на правителството. Според европейски депутати „участието в управлението на националисти е в конфликт с европейските ценности и правата на човека, в частност – на малцинствата”. 

Между въпросите бе поставена и темата за корупцията в България.  „Tе ни питат, защото това е парламент”, каза Валентин Радев. 

Идва ред на останалите министри. Евродепутатите ще ги изслушват след 22 януари.

По традиция видимостта на страната председател  е най-голяма в началото на 6-месечния период. Оценките обаче идват след края му. Летвата е много висока, защото Малта и Естония преди нас получиха комплименти за професионализма си.

https://frognews.bg