Европа за първи път подкрепи правото ни да се разпоредим с наследството на съветския комунизъм

Европа, в лицето на Европейския съд по правата на човека, направи първа и фундаментална по своето значение стъпка към утвърждаване на правото ни да се разпоредим със съветското монументално комунистическо наследство според актуалния ни национален интерес и законодателство, обявяващо наложения от СССР комунизъм тук като престъпен.https://faktor.bg/bg/articles/asen-genov-specheli-delo-v-strasburg-za-uvrezhdane-na-nezakonen-sots-pametnik-pred-tsentralata-na-bsp

Вникнете в следния цитат от решението на съда в Страсбург, за което съобщава Асен Генов: 

…паметникът е бил издигнат по време на комунистическия режим в България и е бил ясно свързан с ценностите и идеите, за които се застъпва този режим. Следователно, едва ли може да се разглежда като ползващ се с всеобщо почитание в страната. Първоинстанционният съд, разглеждащ делото срещу жалбоподателите, подчертава специално интензивния обществен дебат относно наследството на режима и по-специално за съдбата на паметниците, останали от него. В тази връзка не може да се пренебрегне, че българският законодател осъди този режим като „престъпен“ и официално определи Българската комунистическа партия, която доминираше в страната през целия този режим, като „престъпна организация… целяща потискане на човешките права и демократична система” 

Смея да твърдя, че това е първата и същевременна мощна подкрепа от страна на Европа и Запада за нашата кауза във връзка с правото ни да демонтирме монументите, прославящи съветската окупация, причинител на самия комунизъм в България. Всеки желаещ да изрази такова мнение върху тези монументи вече е въоръжен с юридически аргумент от общоевропейско естество. Той има последната дума в оценката за успешно замитана досега под червения килим истина срещу червения аргумент в защита на съветските монументи тук. Те били закриляни от международни спогодби, лъжат вдъхновено апологетите на съветския реваншизъм в България.

 

 

 

 

 

 

 

След като охранителят на Тодор Живков охраняваше толкова години неприкосновеността на монументалната диктатура на покойната Империя на злото в България, идва време за граждански натиск върху онези, които го изчегъртаха от властта. Те трябва да заявят позиция по този въпрос. От нея ще проличи доколко са алтернатива на предишния едноличен режим.

За начало текстът от решението на Европейския съд трябва да замени позорния надпис с позлатените букви, в рамките на който се съдържат трите лъжи за:

  1. благодарността на българския народ
  2. към Съветската армия ( каквато не е имало с такова назвние през 1944 г.)
  3. която ни била освободила.

Подкрепяте ли тази справедлива идея, драги нови управляващи и вие, които стоите зад тях?