"Евро Лаб" на Капитан Андреево - преплетени бизнес интересите на Таки и на Борисов, а новата власт се опитва да им пресуши "златния гьол".

BIRD.BG

"Златен гьол", "златна лаборатория", "златен паркинг"...
Какво се случва с лабораторията "Евро Лаб" на Капитан Андреево?
Случва се това, че там се преплитат бизнес интересите на Таки и на Борисов, а новата власт се опитва да им пресуши "златния гьол".
Днес в парламентарната Комисия срещу корупцията се чу информация за връзки на "Евро Лаб" със знакови лица от подземния свят. BIRD.BG успя да ги проследи.
Лабораторията "Евро лаб" е била собственост на "Интерпред Еврологистик", която е собственост на "Интерпред-БГ", в която съсобственик чрез "Прогресив бизнес дивелъпмънт" е Размиг Керопе Чакърян - Ами. Последният е свръзан с Красимир Каменов - Къро, сочен като дясната ръка на наркобоса Христофорос Аманатидис-Таки.
Още през 2015 г. Капитал посочва връзката на Къро с обръча от фирми, които държат както "златния гьол" на Капитан Андреево, така и "златните" лаборатории за изследвания за пестициди на вносните плодове и зеленчуци.
След като тази връзка с подземния бос стана прекалено видима, в края на миналата година лабораторията "Евро Лаб" сменя собственика си.
Промяната е опит да се скъса опашката, но той е доста нескопосен и следите водят пак към същите герои.
Новият собственик е фирмата "Евролаб 2011" на Васил Димитров Димитров. Тя е създадена на 11 октомври 2021 и на 31 декември подписва договор с БАБХ да тества всички влизащи плодове и зеленчуци.
Васил Димитров има оскъдна бизнес история, но и при него също се открива връзка с Чакърян и Къро.
Връзката е през фирмата "Хуманно отношение към животните". Там Димитров е бил собственик и е продал дяловете си на двама турски граждани и на фирмата "Хексала".
В "Хексала" съсобственици до 2017 г. са били Чакърян през "Прогресив бизнес дивелъпмънт" и Светлана Каменова - жената на Красимир Каменов - Къро.
Въпросният Чакърян е също така управител на зеленчуковата борса в Слатина, която е собственост на Къро.
Твърди се, че Чакърян живее на семейни начала с Магдалена Тепавичарова - Маги Бадер, която се прослави покрай предположенията, че тя е прословутата Мата Хари, обслужвала потребностите на Бойко Борисов в резиденцията в Банкя.
Иначе Чакърян стана публично известен след като той и други мутри от фирмата "Омега 69" /бивша собственост на жената на Къро/ пребиха журналисти от Нова ТВ на магистрала "Тракия".
Но най-интересна е връзката му с ГЕРБ, чиито депутати ревностно бранеха вчера в комисията новия сламен собственик на "Евро лаб".
Съдружник на Чакърян в ключовата фирма "Интерпред-БГ" е Мирослав Петков - нещатен служител на ДС.
Както посочва Капитал, той е съдружник с общинския съветник от ГЕРБ в столичния общински съвет Искра Ангелова във фирмата "Лигал файненшъл консултинг".
Освен това Петков е притежавал 5% в "Юнион инс" - застрахователната компания, която СИК направи през 1998, за да избегне ограниченията в закона за застраховането против силовите компании.
Всичко това стига до Вас благодарение на инструментите на BIRD.BG за проследяване на фирмена собственост, свързани лица, агенти и т.н. Подкрепете ни с дарение тук:https://bird.bg/donate
 
Фейсбук