Единственият вариант е да са научим да живеем с вируса

На Щаба трябваха близо два месеца за да стигне до прозрението, което епидемиолози още в началото казваха, че единственият вариант е да са научим да живеем с вируса. Вероятно защото не го казваха хора с пагони, та за това не им вярваха.
И пак опираме до сакралния въпрос - защо?
Станаха жертва на собствения си капан, защото е нормално при повече тестове да имат повече заразени. А защо не ги правеха, а отричаха в началото? Само това е достатъчно за да бъдат разследвани.
С повече статистика за заразени как да оправдаят вдигането на забраните и разхлабването на мерките. А тази статистика в същност показва че съотношението повече тестове към повече заразени си остава константна величина. И процесите се развиват извън "прогнозите" на Щаба.
Но политиците искат да намерят оправдания да се отворят парковете и градините.
И настъпи една мъка - как да съвместиш предишните си "здравни" съображения, с факта, че налягането в тенджерата си вдигна рязко и ще експлоадира.
Ето един американско доцент Мангъров. Много са. Това е консенсус сред епидемиолози и инфекционисти. Ако е или населението не е възприемчиво, или мерките дават резултат или самия вирус не е толкова вирулентен няма друга опция освен да живеем с вируса.
Но нашите здравни чиновници се фиксират върху "колегата", който си е позволил да изрази различно от "общото" тяхно мнение. Намесиха и Лекарския съюз който преследва лекари за различно мнение и критика към Мутафчийски?!? Представяте ли си тези "началници" от БЛС, УНГ и прочие специалисти, използват служебната си власт за да заплашват професионалисти за изказано друго мнение.
Фанатиците ни докараха до тази задънена улица и сега се чудят как хем да не си признаят грешката, хем да разхлабят мерките, хем да го направят по такъв начин, че да не можете да седнете на тревата, на пейката.
 
 
 
 
 
Фейсбук