Едно по едно лицата на БКП ще бъдат изобличени.

Emil Sokolov

В следващия парламент ще стане ясно кой кой е

1. ГЕРБ не могат да управлят без голяма коалиция. Единственият им вариант е Слави Трифонов. Ако той се коалира с тях, политическата му кариера приключва. Ще бъде като Реформаторите и Патриотите. Ако все пак се коалират, такава коалиция няма да изкара целия мандат. ГЕРБ и Слави са несъвместими по много причини. Основната е, че всеки ще дърпа чергата към себе си и ще иска по-голям дял от присвоеното. Слави ще краде като за последно, ако се продаде на ГЕРБ, а това ще разруши съюза между двете партии.

2. БСП имат няколко опции. Коалиция със Слави, Мая Манолова и/или ДПС. Такава коалиция също няма да изкара целия мандат. Протестите срещу нея ще започнат от първия ден. Още повече, че от тези партии, само БСП има някакъв управленски опит. Слави и Манолова ще са по-некадърни и от ГЕРБ, но в коалиция с отслабена БСП, те ще диктуват нещата. БСП ще е на заден план и ще продължи да губи подкрепа. Коалиция с ДПС е най-малко вероятна, защото Доган и Пеевски са компрометирани. Официално едва ли ще участват официално в управлението.

3. Демократична България може само да спечели от всичко това. ДБ трябва да захапят куршума и да не се коалират нито с ГЕРБ, нито с БСП. Не трябва да се коалират и със Слави. Трябва да оставят партиите на статуквото да покажат истинската си същност и хубаво да се издънят. Те ще се издънят. Гарантирано е. ГЕРБ, БСП, БСП и ДПС са от едно котило - БКП и ДС. Хората трябва да видят това. Най-добрият начин е да ги оставят да управляват за кратко. Хората трябва да си научат урока и отворят очите.

4. В парламента ДБ трябва да критикува всички - ГЕРБ, БСП, ДПС, Слави. Само така партията ще заяви ясно, че е алтернатива на сегашният модел. С партийната субсидия ДБ ще има възможност да започне да изгражда местни структури. Добре ще е да привлече регионални партии и да подготви широк фронт за следващите избори. Те ще са предсрочни, ясно е. Ако ДБ прояви смелост, може само да спечели от тази ситуация. Печели и България.

5. Най-добрата новина е, че подкрепата на ГЕРБ и БСП ерозира. БКП 1 и БКП 2 губят гласове. ДПС е токсична, а в толкова раздробен парламент, Слави ще трябва да се коалира с една от партиите на статуквото, което ще гарантира край на претенциите му за антисистемна партия. Ако патриотите и други по-малки партии не влязат, това е добре. Така патериците ще са по-малко и истинското лице на партиите ще лъсне. Едно по едно лицата на БКП ще бъдат изобличени.

6. Промяната няма да стане в следващия парламент. Това отнема време. Колкото по-висок е резултатът на ДБ, толкова по-трудно ще е на статуквото да остане на власт. Ще се формират коалиции с една единствена цел - да продължат да ограбват страната. ДБ ще има възможност да покаже това ясно в парламента. Посоката е правилна. Има още много работа, но новините са добри. Промяната е постижима.

Фейсбук