ЕЗИКЪТ НА АГЕНТУРАТА

Grigor Lilov 

Постът за Македония е отстранен заради „език на омразата”! 
Значи ако ругая и псувам македонците, това не е „език на омразата”. Ако обаче зова да се разберем с тях, става „език на омразата”. 
Постът е отстранен, обаче не от Фейсбук. 
Махнаха го българските власти, които имат право на контрол върху съдържанието в мрежата под претекст „национални и държавни интереси”. Фейсбук ме информира, че по тези причини няма как да се намеси. 
Случилото е недвусмислено: българската държава прокарва сръбските и руски интереси. Прави го непрекъснато и постоянно от десетки години. 
Давам една сензационна история за началото на промяната в българско-македонските отношения.   
.
1. Правителството на Северна Македония е марионетно. И предишните им бяха такива. И едно от онези правителства беше инсталирано с масивна и дискретна помощ от България - това на Любчо Георгиевски. 
2. Но кабинета на премиера Иван Костов отказа да го подкрепи при операцията на НАТО и косовската криза, отказа да помогне по проблема за побегналите в Македония над четвърт милион косовари. 
3. От тях България можеше да приеме временно 80 000. Знаех фактите за Любчо Георгиевски и хората му. Предложих да настаним косоварите зад оградите на празните ни гарнизони по западната ни граница, които са оборудвани с всичко – от спалните, кухните и столовите до баните и още един  такъв вариант. Разбира се, думичка не обелих публично, а се опитах да убедя политиците ни много дискретно. САЩ обещаха по 30 долара на ден на човек за издръжка, но тъмносините „демократи” категорично отказаха. 
4. За капак Иван Костов отказа да разреши прелитането на самолетите на НАТО през наша територия, а руското лоби у нас уреждаше сърбите с данни от радарната ни система за действията на натовската авиация. 
5. Запада побесня и като предупреждение изстреля учебна ракета – без боен заряд по Горна баня, което беше представено на публиката като навигационна грешка. Ракетата разруши тавана на една къща, без да засегне двата й етажа, в които живееха хора. После НАТО със свои средства възстанови не само тавана, а на практика изгради за стопаните нова къща като компенсация за преживяното.   
6. Най-близкият антураж на турския президент Сюлейман Демирел, който спешно дойде на посещение у нас, поиска среща с мен. Докато Петър Стоянов и Демирел  се прегръщаха и уверяха в добросъседство, на разговора ми в хотел „Рила” съветниците, дипломатите и шефовете на турските секретни  служби на прав текст предупредиха, че и ние можем да се сдобием с етнически проблем, ако продължим с тази политика да помагаме на сърбите.
7. Сложих си главата в торбата и притиснах нашите политици с всичко под ръка, включително и с най-тежки компромати, които държах за зор заман да опазя кожата ми при разследванията ми. 
8. След западния натиск Иван Костов клекна и разреши прелитането на НАТО, но войната свърши с капитулацията на Сърбия. Проруското лоби, които фактически управляваше България, беснееше. (в буквалния смисъл беснееше - след края на кризата мен ме изхвърлиха завинаги от всички големи медии, а за финал оцелях по чудо от опит за отравяне.)
9. Албания, европейските държави и САЩ приеха над 200 000 косовари. След края на войната ги върнаха обратно в Косово, като някои държави си задържаха част от тях и им дадоха свое гражданство. Например Швейцария си остави едни 20 000 като бачкатори. 
10. Заради тази история с войната в бивша Югославия готовото приемане на България в ЕС и НАТО беше отложено с години и единодушно от западните ни партньори, докато България не заеме по-други позиции.  
11. За да не пребара Запада офшорните банкови сметки на елита ни и капиталите им, които изнесоха в чужбина, Задкулисието се закле, че ще заработи за приемане в НАТО и ЕС и докара за управление у нас „западни хора” – царя и юпитата. 
12. СДС-то с Петата му колона заради случилото се набързо беше превърнато във второстепенна политическа сила и разцепено. Докато политическите фигури от онези времена са в него, никога няма да им се даде властта у нас и ако трябва, партньорите ни ще наложат и финансова блокада за целта.      
13. Не само косоварите и албанците ни намразиха, намразиха ни и много македонци, че въобще не им помогнахме. От онзи момент антибългарската пропаганда в Македония получи липсващата преди благодатна почва за своите семена и избуяването си до днешните гигантски размери.  
14. Като резултат правителството на нашия човек Любчо Георгиевски падна от власт, той и неговите хора започнаха да губят имидж и популярност. След като години по-късно се разбра, че белята няма как да се поправи, самият той и вицепремирката Доста Димовска се преместиха да живеят у нас и получиха българско гражданство. 
15. По мое мнение само национални предатели биха отказали помощ в критичен момент на съседен, близък до нас народ и на правителство и партия, създадени с помощ от България и управляващи в тази държава! А разни шарани продължават и досега да се кълнат във величието на Иван Костов. 
16. Всякаква секретност за тази история изтече, знае се по външните министерства и спецслужлите кой, кога, какво и как е правил и постъпвал. И затова мога да си позволя да спомена публично някои факти от нея. А го правя сега, защото виждам как България тъпо и упорито повтаря старата си грешка от онези времена.  
Подозирам, че и този пост ще бъде премахнат. Затова го поствайте, докато не изчезне.

Фейсбук