Екзотична дестинация свързва господарите на Синя-Зелена зона в София и Бургас

Както всички знаем, последователността е следната, първо в София, а после в други градове.

Екзотична дестинация свързва господарите на Синя-Зелена зона в София и БургасТака се случи в много ситуации, както и с въвеждането на Синя-Зелена зона. Първо в София и веднага в Бургас... Първо посиняхме, защото времето е наше и бившите седесарски кадри станали гербери си правеха, каквото си решат, защото освен времето и общинските съветници бяха техни, а сега предстои и да позеленеем, защото София позеленя с новата Зелена зона. Това обаче няма нищо с екологията и озеленяването, защото вместо да освободиш дадена зона от автомобили, видните транспортни „експерти“ като бургаският, който се е изучил в спортно училище ни предлагат да паркираме в тези зони, а нека си припомним, че при първоночално пускане на двигателите се изхвърлят най-много твърди частици, най-наситеният с мръсотии дим и ако това примерно стане при студено време е необходимо и известно време двигателят да бъде подгрят с работа на място...

Толкова за „зеленото“ в Синята и Зелената зона...

Думата ни е за екзотичните дестинации, които свързват онзи, който колегите от е-vestnik описаха чрез материала на Павел Петов като човекът Синя-Зелена зона и бургаският му следовник, който ние бяхме описали като човекът- паяк.

Колкото за простият български народ, за който писаха колегите то той е такъв и в София и в Бургас...

Нека припомним историите.

Човекът Синя-Зелена зона и простият български народ

Павел Петов

е-vestnik

Гадна страна, политици пътешественици, много диктатура. Чети по-долу, дойна краво!

Радослав Тошев, дългогодишен шеф на Комисията по транспорт в Столичната община, заслужено може да бъде наречен човекът Синя-Зелена зона. И докато я налага на софиянци, които трудно свързват двата края, той обикаля света, и се хвали със своя стандарт на живот (виж снимките).

Какво ли не се изписа за Синята зона. Но искам да добавя още нещо, което се премълчава. Когато започнаха да подслушват всеки телефон, аз си мълчах защото мен НЕ ме притесняваше. Когато започнаха да следят всички какво правят в интернет, аз си мълчах защото мен НЕ ме притесняваше.

Екзотична дестинация свързва господарите на Синя-Зелена зона в София и БургасКогато набиха навсякъде касови апарати, включително на играчки в парка, автомати за кафе и малки рибарски лодки аз си мълчах защото НЕ опираше до мен. Когато на всеки ъгъл започна да те спира полиция за проверка, аз си мълчах , защото смятах , че така се създава ред. (Странно, а престъпността не намалява, а постъпленията от глоби в полицията се увеличават). Когато за първи път сложиха Синя зона, аз си мълчах защото просто не разбирах какво става.

Сега като искат да направят цяла София и след това цяла България или поне до Бургас Синя и Зелена зона пак ли да си мълча?

Да мълча ли, за това че вече всеки град е РЕКЕТ точка. Феодални градове и места където беснеят общински играчи заключвайки колите на всеки. Вижте как е в Созопол, Несебър, в Албена. Чакайте бе хора , нали ние плащаме пътен данък, акциз, винетки и т.н. Какъв е този феодализъм? Сетих се: със и чрез правото на ВЕЛИКИТЕ Общински съвети и най-великия от всички СОС (Софийски общински съвет).

Всички си мълчаха, траеха си, защото това не ги притесняваше, не опираше до тях, но те не знаят че ще бъдат следващите изнудени, прецакани или привикани за справка. Благодаря ви сънародници - вие възкресявате един стар строй. Вие явно обичате диктатурата, полицейщината, ченгесарските игри, държавния рекет. Много обичате властта да ви рита в топките - така ви създава фалшиво чувство за ред.

Има обаче една тънка граница между ред създаден от естествена необходимост и водещ до заможност и диктатура продавана като ред, която просто краде от населението.

Екзотична дестинация свързва господарите на Синя-Зелена зона в София и БургасНай-веселото в случаят е че, всичките ни политици и общински служители ни обясняват как е в Германия, Холандия, Дания, САЩ и т.н и какъв ред имало там. Да, факт, има ред, но държавата (общината) е създала възможност който работи да забогатява, който краде да бъде съден (бързо) и осъждан.

Високите данъци и такси са факт в тези страни, но страните са създали обстоятелства да се изкарват пари. Таксата е, че живееш на проспериращо място и ти осигуряват среда в която, може и да забогатееш. Тук ти осигуряват среда, че даже да си забогатял или да имаш пари - да обеднееш.

Обикновените хора не могат да участват в сделки от които могат да изкарат пари. След толкова години Синя зона вие къде видяхте ползата за хората които нямат коли? Няма такава. Няма защото играчите с тези зони за паркиране си прибират парите за себе си. Те пътуват в чужбина, а вие - НЕ.

Те си купуват имоти за една, две години, а вие ще погасявате вашия кредит още 20 години -да сте живи и здрави.

Децата им са в готините частни детски градини и училища или учат в чужбина, а вие и дъщеря ви си плащате талончето за Синя зона или винетка за паркиране по местоживеене.

Между другото, чукнете имената на тези мили съветници във Фейсбука и вижте кой къде е пътувал по света. Може би с парите от съответните зони за паркиране покриват пътувания и частни интереси, а не някаква благородна кауза правеща населеното място мечта за туристите по света.

Екзотична дестинация свързва господарите на Синя-Зелена зона в София и БургасЕто тук екзотичните пътешествия на един мъж от СОС. Моля да видите самия г-н Радослав Тошев - СОС Транспортна комисия: Как си живее човекът Синя-Зелена зона. Кога има толкова време да пътува? От къде са тези средства за пътуване? От татко му Тошо Тошев, бившият главен редактор на “Труд” и настоящ на “Преса”?

Не е нужно г-н Борисофф и г-н Дянкофф да пращат авиоотряди да облитат имоти кой какво е построил или от къде са парите на разни хора. Има Фейсбук. А, забравих да допълня, че г-н Борисофф и г-н Дянковфф и г-н Радослав Тошефф, също г-жа Фандъкова са от една и съща партия и тя се казва ГЕРБ.

Благодаря на гласувалите за ГЕРБ! Синята-Зелена зона е и ваша и на вашите роднини, но само като задължение за плащане.

Добре го е казал колегата Петов сякаш за нашичкия човек-Синя зона е имал впредвид, а може общинските чиновници да си приличат и още как...

Софийският Тошев обича Синята и Зелената зона, защото вероятно има полза от тях и нашичкият Иванов и той обича Синята и създаващата се Зелена зона, защото и той има полза от тях, а и Партията-единак с главна буква отпред има полза от тези зони. Тези зони са просто като касичка, в която и да не искаме все ще се наложи да пунем някое левче, а е знайно, че капка по капка, става вир...

Още повече в тези зони няма касови апарати, а устройства, които могат лесно да се манипулират и sms-и , а питате ли се кой контролира тези средства ежедневно и кога ние обикновените граждани научаваме колко е събрано, но на куп и според сметките на одитор, който общината си е избрала чрез възложена от нея обществена поръчка.

Да сте виждали обществен безплатен паркинг построен с тези пари ?! Поне в Бургас такива чудеса няма ... Не сме виждали нещо подобно, но сме виждали как имането на подобни публични личности расте и расте ... И за разлика от г-н Тошев, чийто баща е доста богат и може да се допусне, че споделя богатството си със семейството му, то при нашият случай подобно нещо не е известно...

Екзотична дестинация свързва господарите на Синя-Зелена зона в София и БургасЕто и още една прилика излезе наяве – екзотичната дестинация Тайланд. Сини води, палми, чисти плажове, тайландки, масаж и т.н. екстри за които съм чел или гледал реклами са привлекли тези „отрудени“ общински мъже, които имат и време и пари да си ги позволят.

Дестинацията била „евтина“ някакви си около 2000 евра за 12 дни, просто бълха ви ухапала ... Може би поради тази евтиния бургаското чиновниче ходело там всяка година, поне такива са приказките...

Е, баткото от София посетил дори Великата китайска стена, поне така се вижда във Фейсбук, а г-н Иванов тепърва ще трябва да наваксва може би...

Факт е обаче, че след писанията в е-vestnik за г-н Тошев и нашите в „Под лупа“ тези така любопитни екзотични снимки вече ги няма в профилите на героите, които сравняваме...

Въпреки всичко обаче се сетих за факта, че той като един любител на Тайланд сигурно ще е овладял поне знания, свързани с отглеждането на палмите, които тук в Бургас са хиляди и прословутият тайландски масаж.  Тези умения прибавени към опита му, свързан с недвижимите имоти и общинското стригане в Синята зона, както и в практиката с паяците, просто стават безценни за сегашното герберско управление на община Бургас в навечерието на предстоящите парламентарни избори.

Традиционният тайландски масаж e древна практика, компонент от тайландската медицина. Тайландската медицина e повлияна от Китай и Индия. В тайландския масаж личи влиянието на шиатцу или на неговия китайски предшественик „туина“, както и влиянието на таоизма, индийската аюрведа и йога. Традиционният масаж, какъвто го виждаме днес, произлиза отпреди 2500 години.

Екзотична дестинация свързва господарите на Синя-Зелена зона в София и БургасТайландският масаж е много разпространен и става част от живота на тайландците. Той се практикува всекидневно във всяко семейство, разбира се, в Бургас ще се практикува в общината. Преподава се в будистките храмове и най-вече във Ват По в Банкок - „легналия“ храм на Буда. Твърди се, че с този масаж стигаш близо до нирвана. Състояние, удобно за управниците ни, при което бургазлии няма да се интересуват изобщо от повишените им данъци и общински такси, от разни паяци, които ще им грабнат возилата втора употреба и от размера на таксите в Синята зона и в предсоящото въвеждане на Зелена зона, а ще отмарят блажено вкъщи или в многобройните градинки, построени от учениците на Йоан, защото тъй и тъй няма и няма и да има работа, а когато му дойде времето, наесен през 2013 г., а може и по-рано да гласуват за своите „спасители“ от ГЕРБ...

На никого няма и да му трябва здравна каса, пътеки и лични лекари, а просто по една масажистка или масажист със сигнално-жълто елече да го поразтрие... Може това да се случи и в Синята зона, а може и в Зелената зона... Кажете ми сега, че ГЕРБ-Бургас е сбъркал с назначението на любителя на тайландските пътешествия и екстри, симпатичния, млад директор на общинско предприятие  Живко Иванов.

Без Синя зона, а в недалечното бъдеще и Зелена зона за които отговаря г-н Живко Иванов, гербавите управници съвсем биха я закъсали от липса на ежедневни свежи парички, събирани като такса-паркинг от возилата на бургазлии. Друго си е да имаш джоб-парасъ, нали...

Нека обачем допълним екзотичната картинка.

Едни пируват, други мизеруват, а керванът на управляващите си върви ли върви...

Kлошари ровят редовно в кофите за смет, спят по пейките в парка. Ревностно търсят някое желязо или кашони, за да могат да преживеят и този ден.

Екзотична дестинация свързва господарите на Синя-Зелена зона в София и БургасГледката е същата като в един клип на Фил Колинс от далечната 1990 г., озаглавен: „Another Day In Paradise”, този рай на кашоните за спане под открито небе, в които отмарят човешки същества. Може би си спомняте, че преди седмици писахме за това в „Под лупа“ и картинката не беше различна, защото само за 2 часа в кофите за боклук на малка квартална уличка 16 души си търсиха прехраната и оцеляването в тези „съкровища“ ?!

Те са виждали Тайланд само на снимки, също като мен, който поне имам креват в една квартална панелка наблизо, а те нямат и това в този сбъркан „европейски рай“-България...

Такива мисли тегнеха върху душата ми, когато гледах щастието на другите, на онези, които споделяха чрез своите снимки във Фейсбук благинките на властта. На оная власт, която уж е незначителна и уж прави управляващите общински чиновници обществени слуги, а може би по-точно господари.

Власт, която им дава възможност да са близко до кацата с меда и да облизват сладко пръстчета. Власт, която уж им давала незначителни заплати по 600-800 лв. месечно, а те спастрили парици за разточителни екскурзии по чужбината на  хиляди километри от България и то със самолет и почивка в няколкозвездни хотели. Беднотия, а...

Ще кажете откъде тази възможност?! Може би ще поискате и вие да попътувате до сините лагуни и екзотиката на далечен Тайланд, но нека ви попитам, а пари откъде... Можете ли да си позволите това, което си позволяват общинските чиновници от СОС и община Бургас?!

Изненадани ли сте, че обикновен общински чиновник може да си позволи това?! Е, ще кажете обикновен, обикновен, но колко... Ами такъв като шефа на общинското предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи“ в Бургас - Живко Иванов,  който стана изключително важна фигура от септември 2010 година, когато общината започна въвеждането на „Синя зона“ за автомобилите по първите 12 улици от ЦГЧ и когато до местните избори оставаха само броени месеци, както е и ситуацията с предстоящите парламентарни, за които отново са нужни парички.

Екзотична дестинация свързва господарите на Синя-Зелена зона в София и БургасПриходите от Синята зона в задръстените улици на  септември-октомври 2010 г. бяха средно по около 2403 лв. на ден, но най-важното е, че вероятно влизаха директно в джоба на общината, само че в най-скришния... Предприятието „СИПГ“, макар и юридическо лице, няма статут на търговско дружество в смисъла на тези, каквито са „Хляб и хлебни изделия“ и „Бургасбус“. То бе яко субсидирано от общината, въпреки печелившите спортни зали и над 2000 платени паркоместа.Замисълът бе добър и осигуряваше пълно подчинение на бургаския кмет. Лично отговорен бе Живко Иванов, и то директно пред кмета Димитър Николов. „Имам му пълно доверие“, заяви градоначалникът пред медиите. Уж това бил начинът да не се заподозре общината в корупционни схеми, както било в други градове, а тихичко и кротко паричките незнайно колко да влизат там, където е „правилно“ и да се използват по волята на кмета, като, разбира се, ще остава нещичко най-вероятно и за пазителя на съкровището, че примерно догодина да прескочи я в Азия, я в Южна Америка на кратка почивчица?!

Въпреки това човекът-Синя зона в Бургас се препичаше в Тайланд...

И преди „Господари на ефира“ други бургаски медии публикуваха материали, в които се разкриваха нередностите  в работата на ОП „СИПГ“ и по-специално тази на служителите на Синята зона, но явно за тези пропуски и далаверки общинското ръководство и лично кметът оставаха глухи и само хвалеха приходите от местата за паркиране, като изтъкваха цифри, които бяха неточни. Кметът Николов се похвали преди време, че дневно Синята зона правела по 3 000 лв., но днес това е смешно малко и то в пъти...

Чудя се и на местния патриотизъм на нашите общинари, които уж в частния бизнес са вадили приходи по няколко хиляди лева на месец, как са се съгласили на мижави общински  заплати от по неколкостотин лева ей така, просто „на ползу роду“?! Както пишат медиите, Живко Иванов притежавал  две от най-големите агенции за недвижими имоти в региона, които бил поверил на съпругата си Диана, докато е на общинска служба. Разбира се, че не подценявам качествата на г-жа Иванова, за която се твърди, че работи много успешно, но това беше преди време...

Екзотична дестинация свързва господарите на Синя-Зелена зона в София и БургасВъпреки всичко в тази всеобхватна криза, засегнала сериозно недвижимите имоти и при тези ниски общински заплати вече три години да събереш няколко хиляди лева и да заминеш на екскурзия на остров в Тайланд се иска имане и то на десетки хиляди, а може би и на повече, което е твърде вероятно?!

Ето ви „светъл“ пример ,скъпи отрудени и безработни бургазлии, когато вие търсите къде да спите, какво да ядете или с какво да си платите високите общински данъци и такси, онези, които ги планират и осигуряват скубането се изпичат на екзотични острови като този Ко Тао в Тайландския залив и ползват услугите на сръчните масажисти и разни СПА-процедури...

Не знаете какво е това СПА... Ами питайте г-н Живко Иванов, може и вътрешният министър Цветанов също да питате, той поне от честите си гостувания във Велинград знае, за съжаление, аз също не ги разбирам тези неща...

Ако сте се питали къде отиват парите от вдигнатите ви незаконно коли и от разните му паркинги, не му мислете много- имате очи, имате ум...

Пред вас на фона на чудесната гледка, точно както по туристическите филмчета, се е опнал Авторът на спорната синя зона в община Бургас. Както виждате, там си има всичко: синьо прозрачно море, палми, топлина на просто някакви си няколко хиляди километра в братски за браточките и съвременните бизнесменчета с общински рангове Тайланд...

Това е прозрачност и способността да имаш това, което останалите нямат. Това вероятно дава общинската власт и постовете в нея?!

Екзотична дестинация свързва господарите на Синя-Зелена зона в София и БургасАко ви се поиска да отидете дотам просто няма проблем. Трябва ви самолетен билет, който за двете посоки според компании като Lufthansa струва за един човек 1301 евро, а за по-нискотарифни компании билетът струва само някакви си 780.89 евро на човек в двете посоки. Не съм сигурен дали с „Бургасбус“ може да се стигне дотам...

С нискотарифните самолетни компании екскурзийката до Тайланд с престой от 7-12 дни е около 1780 евро на човек плюс още 244 евро летищни такси и 10 евро виза за Тайланд или общо около 2034 евро на човек отделно храна и др. разходи или за двама това са около 4068 евро и малко повече.                                                                                                                          Но какво са за един обикновен общински чиновник около 8000 лева?! Нищо! Просто нищо?! При средна месечна заплата от около 800 лева това  е просто около едногодишната му заплата на чиновника, а те са издръжливи и икономични нашите бургаски чиновници, могат да не ядат, защото ще се намери кой да ги нахрани, даже могат и без заплати, защото вероятно ще им дадат или ще си вземат, а и съпругите им са толкова работливи... Просто обикновено бургаско общинско чудо. Среща се дори при кмета и неговите заместници, нали се сещате, че писахме по подобен проблем в „Под лупа“ и дори документи публикувахме. Туй заеми, апартаменти, недвижими имоти, лъскави джипове- всичко може да купи един общински чиновник със своята заплата около 1300 -1500 лв.?!

Тези хорица направо „обедняха“...

Вие, простосмъртните, не можете?! Ами ето я голямата разлика между вас и управляващите, тя се изразява с една дума- ВЛАСТ ...

Властта хранеше, храни, брани и обогатява, само че трябва да си на власт и да си правилният човек, а и да имаш работлива съпруга или баща , който да дава основното алиби и фон на безкрайна чистота и прозрачност. Може и от тотото да спечелите при шанс едно на двадесет и шест милиона... Иначе казано, всичко наоколо е осрано, а вие сте в бяло като ангели небесни и с гордо вдигнати чела и едни такива честни, честни...аха да усетите ореола около главите си.

Така стоят нещата с управляващите бургаски общински чиновници. Ние на плаж на солниците по разбития път с над 200 дупки на километър, а те в Тайланд по островите, ние ще отскочим веднъж на десет години примерно до Велико Търново, а те до Банкок, а някои по два, че и по три пъти в годината на различни дестинации по света... Къде са те, къде сме ний?!

Екзотична дестинация свързва господарите на Синя-Зелена зона в София и БургасНие ги проклинаме за техните „управленски“ недоразумения като примерно Синята зона, които ще ни цедят целогодишно и безспир, а те се гордеят, че решили проблемите с паркирането в центъра на града ни и дори планират друга Зелена зона. Оплюваме ги, но на тях не им пука, и защо-защото имат власт да правят почти каквото си искат, защото бургазлии ги избраха с някаква надежда, че вероятно ще крадат по-малко и ще ни служат, а не да ни заробват с неумелите си управленски решения.

Нима им е малко, че под ръководството на този турист г-н Иванов три общински паяка работят от 06.00 часа до 23.00 часа и събират по около 1200 коли месечно?! Да не би да се увеличиха безплатните паркоместа, които е длъжна да ни осигури нашата мащеха община Бургас, или да са паднали данъците, намалиха ли се таксите, стана ли по-добър общественият транспорт, по-чист ли е, нима работят климатиците на новите автобуси, които купиха отново с наши пари и си направиха неумел пиар?

То и без друго тези зони са вид касичка…

В „Годишен отчет за изпълнение на бюджета за приходите и разходите на община Бургас към 31.12.2011 г.“ на страница 6-та е записано:  „Постъпленията от застрахователни премии, оценка на недвижимо имущество, паркинги и гаражи, „Сина зона“-995 хил. лв.“…

Нека сравним сега данните в една докладна записка на стр. 21-а:  „Приходите от експлоатация на „Синята зона“ за 2011 г. са в размер на 1 195 124 лв…. “

Разликата е значима – 200 124 лв., тя е 16.7% и как това се случва в два официални документа изготвени от едни и същи общински чиновници ?! Да не би някой да е върнал нещо… Или за Тайланд и ГЕРБ трябват пари ...

Още едно разминаване между двата документа пак на стр.6 в Годишния отчет и докладната записка на стр.21:

„Други неданъчни приходи – 2 332,3 хил. лв…. “ записано в отчета и „Общо финансови отчети бургасреализирани приходи от дейността на предприятието за годината са в размер на 2 667 728 лв….“

И тук отнова разлика от 335 428 лв. и то при условие, че са включени само резултатите на ОП „СПИГ“ ?!!

 

Приходите от Синята зона са очаквано перо във всяка община, където има въведена такава с цел събиране на пари от такси за платени паркоместа за общинския бюджет, една явна и принудителна мярка, която се крие зад параван от добри намерения като чист въздух, ред при паркирането и уж ограничаване на движението на автомобили в централната част на градовете.

Явно общинските  управници са забравили, че това не е данък, а такса, която трябва да е разходосъобразна и се налага срещу цената на услугата паркиране…

Средствата събирани от Синята зона в Бургас, можем да съотнесем към т. нар. други неданъчни приходи. Тук те са едно от основните пера са приходите от общинско предприятие СИПГ, което при над 2000 паркоместа в Синята зона, три паяка, четири екипа за поставяне на скоби, поне десетина паркинга, като най-новият има над 500 места, а месечна такса в някои от тях са по 120-140 лв. и нагоре месечно, служебен абонамент по 200 лв., при поне 1500 бургазлии платили по 43.20 лв.,  за да паркират пред домовете си и поне 30 спортни обекта, няколко плувни басейна и т.н. едва на 4- тата година  за пръв път успяват да избият бюджетните средства, които им се дават?! Това е срамно и показва ниската ефективност на едно общинско предприятие, което не трябва да търси търговска печалба, а по-добро качество и по-ниска цена на услугите, които осигурява, но това не значи че трябва да се ръководи неефективно и да събужда основателни съмнения…

Средно по 4 743 лв. е изкарвала синята зона в Бургас от 1981 паркоместа през 2011 г. или среднодневно по 2,39 лв. от едно паркомясто, което означава че паркомястото се използва само за 2 часа от 10 часов работен ден. Това е едва 20-24% процента ефективност и показва, че няма нужда да се разширява обхвата на Синята зона.

Към 20 август 2012 г. Синята зона вече разполага с 3275 паркоместа общо като дори там попаднаха и междублоковите пространства. ИНТЕРЕСНО МИ Е КАКВИ СУМИ ЩЕ БЪДАТ ОТЧЕТЕНИ СЛЕД КАТО МЕСТАТА СА СЕ ПОВИШИЛИ С ОКОЛО 65% ?!

Ще останат ли парички за екзотични дестинации ...

Още афоризми и безумия се виждат в две докладни записки обсъдени на 13-то общинско заседание проведено на 25.09.2012 г., от които става ясно, че онези туристи отгоре май шикалкавят нещо и заделят вероятно за черни дни.

Фактите са :

1.Кметът иска отпускане на нови 354 000 лв за обслужване на Синята зона .

2.Кметът отчита за шестмесечието на 2012 г. приходи от Синята зона за 1 147 400 лв при 1 004 200 лв за шестмесечието на 2011 г. или в повече със 143 200 лв , но това е при ръст на паркоместата със 65%?!

3.Кметът отчита разходи за ОП „СИПГ“ за шестмесечието за 1 129 700 лв. в сравнение с 2011 първо шестмесечие – 998 500 лв или ЗАВИШЕНИТЕ СЪС 131 200 лв. РАЗХОДИ ВОДЯТ ДО ЕДВА 143 200 лв ПРИХОДИ ... НЕЩО КАТО ШМЕНТИ-КАПЕЛИ ...

ПРИХОД ОТ ЕДВА 8.4 СТОТИНКИ ЗА ВСЕКИ ВЛОЖЕН ЛЕВ РАЗХОДИ В СИНЯТА ЗОНА И Т.Н. ?!

Или всеки ден, за да „поддържат реда“ създаден от общинарите ние бургазлии сме им плащали по около 6000 лв.през 2011 г. при условие че им плащаме данъци и такси за какво ли не, тези управници ни товарят още само от паркиране и таксички. Не ви ли се ще да извикате като в онези рекламки: „Е, не е честно… “. Обаче мълчите… И в резултат простият народ получава Зелена зона и ще плаща още повече ...

Надявам се, че бургазлии ще се събудят един ден и господин Живко Иванов, който обича презокеанските круизи и тайландските острови, в което няма нищо лошо, ще е усетил „всенародната обич“ на бургазлии и ще изчезне от общинската сцена, на която постави  толкова  фрапиращите транспортни решения като това недоразумение. Надявам се и да се сети, че целта на едно подобно предприятие не е събирането на пари, а създаването на зони, чисти от автомобили, с по-чист въздух и удобства за пешеходците и велосипедистите, а не стригане наред под уж благородни мотиви.

Мисля, че ви стана ясно, че онези, които ни управляват, не са за съжаление и не са се отрудили по бански на тайландските плажове и имат точно затова, защото вие нямате, а те си имат и власт, а властта хранела, така говорят...

Керванът на управляващите си върви, върви, а вие не го забравяйте и му дръпнете спирачката  първо на парламентарните избори догодина, а след това и на местните. Надявам се, че сте ме разбрали за ваше и мое добро е... Не че няма да има отново властници, но поне да сме си избрали по-честни и читави, а тези за които писахме ще имат „резерви“ за още много пътувания по екзотичните дестинации. При прост народ всичко е възможно, нали ?!