Експертът Георги Лозанов: Петата колона на Кремъл е окуражена, хибридната война е в много тежка фаза

”Петата колона на Кремъл, силно окуражена от атаката на Русия към Украйна, започва да има все по-мощно присъствие и да завзема територии, да формира обществено мнение, което става през медиите. Нека да не забравяме, че хибридната война е износ на корупция и пропаганда”.

"В момента ", подчерта медийният експерт и допълни:

 

Той направи интересен коментар на политическата ситуация в страната: "Предполагах, че България ще се изкачи с 21 места в класацията по свобода на словото на "Репортери без граници", защото един от критериите, който в крайна сметка е изречен през много други показатели, е до каква степен медиите предлагат медиен комфорт на управляващите", коментира пред БНР медийният експерт.

 

"С падането на предишните управляващи медиите и досега не успяха да влязат с победителите. Тук не може да се разбере много добре кои са победителите. Това е една голяма каша и от тази гледна точка не се усещат политически зависимости в момента или поне съвсем по-малко се усещат политически зависимости, отколкото през годините. Медиите и да искат да бъдат с победителите, не могат да ги разпознаят и затова сме в едно междуцарствие, което е в полза на свободата на словото във всички случаи", каза още той.

Експертът Георги Лозанов: Петата колона на Кремъл е окуражена, хибридната война е в много тежка фаза (frognews.bg)