Експерт: След изтичането на данни на милиони от НАП сме в ситуация на „Чернобил“

Данните на милиони граждани, изтекли от НАП съществуват, публично достъпни са и могат да бъдат свалени. Трафикът вчера се е вдигнал със 7 процента. Файловете са истински те са огромни. Това каза компютърният експерт Ясен Танев по БТВ.

Тези файлове са достъпни лесно но са толкова много, че ако ги гледате, можете да се загубите в тях. В ситуация на „Чернобил“  сме. Нека да излязат с ясна информация и да кажат кои системи са компрометирани. Някои файлове са от юни 2019 година. Има информация с ЕГНТ-та, имена и т. н.

 

Някои процедури не са направили. Небрежност е проявена. Работа на държавата е да ни даде адекватна информация. За съжаление нашите лични данни са пръснати навсякъде. Има едни 16 гигабайта, които някой ще купи. С ЕГНТ-та може да се правят измами. Има списъци със съдии и прокурори, данни на служителите на НАП. За себе си открих ЕГН-то ми. Открих и дружеството, което представлявам. Базата данни е толкова голяма, че тя ще бъде изследвана с месеци.

 

Цифровата ни идентичност е изложена на показ. НАП да кажат какво се случва в МФ. Грешка е, че не работим заедно професионалистите от частния сектор и държавата. Тайните за бизнеса ще бъдат събрани. Добре планиран източник стои зад тази атака. Има много сериозна история за това. Това не е игра на бял или черен хакер. Това е целенасочена атака за извличане на данни. Тези данни са били изнесени. Важно е да разберем кой как ни пази.

https://frognews.bg/novini/iasen-tanev-sled-iztichaneto-danni-nap-sme-situatsiia-chernobil.html