You are here

Елена Йончева: Ангела Меркел ще ни върне 60 000 мигранти, които са минали чрез незаконни канали през страната ни

Депутатът от БСП Елена Йончева предупреди, че ако дадем на концесия летище "София" на турска фирма, ще станем зависими от Тайип Ердоган, а националната ни сигурност ще бъде застрашена. Тя определи като успешно европредседателството ни, но подчерта, че не кабинетът не се е справил успешно с преговорите за "Шенген".

"Концесията за летище „София“ се прави на тъмно. Тя беше спряна от президента Румен Радев, защото заплашва държавната ни сигурност. Накрая останаха две турски фирми. Летището има интереси да унищожи своята конкуренция, каквато е Турция, а се прави обратното. Защо се концесионира, след като е на печалба от 11 млн. лева през миналата година? По времето на управлението на БСП се концесионираха аеропортите във Варна и Бургас, защото там бяха останали бараки, но бяха дадени на германци, които откриха нов терминал. Те направиха нови летища", коментира Йончева.

"Германия ще ни върне 60 000 мигранти. Някой канализира каналите, защото няма разбита мафия, а бежанци продължават да минават през границите ни. Чужди служби имат тази информация. Истината ще излезе наяве", каза още Йончева. 

https://www.faktor.bg