ЕМА (Европейската агенция по лекарствата): ИВЕРМЕКТИНЪТ НЕ ЛЕКУВА ОТ КОВИД!!!!!!

Grigor Lilov

 
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) не препоръчва използването на антипаразитния препарат Ивермектин (на олигарха Кирил Домусчиев) за профилактика или лечение на Covid-19, съобщи официално Европейската агенция по лекарствата.
Заключението на европейския регулатор е на базата на преглед на най-новите публикувани доказателства от лабораторни изследвания, проучвания, клинични изпитвания и мета-анализи. Това става след забраната и от българската Изпълнителна агенция по лекарствата
Както се казва в съобщението на ЕМА:
цитат:
-------------------------------------------
„В ЕС ивермектиновите таблетки са одобрени за лечение на някои паразитни инвазии от червеи, докато кожните препарати с ивермектин са одобрени за лечение на кожни заболявания като розацея.Ивермектин също е разрешен за ветеринарна употреба за широк спектър от животински видове за вътрешни и външни паразити.
Лекарствата с ивермектин не са разрешени за употреба в COVID-19 в ЕС и EMA не е получила заявление за такава употреба. „
(край на цитата)
----------------------------------------
За това "чудо" писах един път миналата пролет след тогавашния спектакъл, изнесен от олигарха Кирил Домусчиев. Втори път се наложи да пиша през зимата.
Не знам дали Ковидът ще свърши работата, която Чарлз Дарвин нарече естествен подбор. Но със сигурност неистовата реклама у нас за интересите и оборотите от продажби на империята на олигарха Домусчиев ще я свърши, като има толкова глупаци, които не разбират в каква държава живеят, какви медии четат и на какви продажни експерти се доверяват.
Сега пак пускам поста от декември, понеже неистовата му реклама продължава, вкл. от лекари (напр. нашумелия скандално проф. Чорбанов), шефове на местни РЗК и какви ли не продажни експерти, медици и медии, вкл. и централните. .
Предизвикан отговор
ЗАД КУЛИСИТЕ НА "ЧУДОТО".
***** Зад ивермектина-чудо за Ковида: 6 специалисти по: "медицина на съня", "аскорбинова киселина", "възстановяване без сили ", 2 пиари, 1 рекламна агенция и голям фармацевтичен концерн. И маса шарани. *****
Фейсбук