ЕС продължи с още 6 месеца санкциите срещу Русия

Както пояснява Съветът на ЕС, санкциите са против 149 физически лица и 38 компании

Европейският съюз удължи

С още 6 месеца Европейският съюз удължава индивидуалните санкции срещу физически лица и компании от Русия, чийто срок изтича на 15 септември. Това гласи съобщение на Съвета на ЕС, разпространено днес в Брюксел, предава ТАСС. 

"На 14 септември 2017 г. Съветът удължи с 6 месеца ограничителните мерки във връзка с действия, които подкопават териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна", пише в документа. 

Както пояснява Съветът на ЕС, санкциите са против 149 физически лица и 38 компании. 

Съответните правни актове и допълнения списък ще бъдат публикувани в официалния вестник на ЕС на 15 септември и ще влязат в сила на същия ден. 

Политическото решение за удължаването на действието на черния списък беше прието още на 6 септември от посланиците на 28-те страни-членки на ЕС. 

На 4 август Евросъюзът разшири санкционния списък срещу Русия, като се аргументира с доставените от руската страна в Крим турбини "Сименс", уточнява Епицентър БГ. В списъка бяха вкарани още три физически и три юридически лица. На всички, които влизат в черния списък, е забранено влизането на територията на ЕС, а ако бъдат открити техни активи в европейски банки, те ще бъдат замразени.

http://www.faktor.bg