Ето къщите на богатите телефонни измамници в Горна Оряховица

Много от хората, които живеят в квартала на богатите, са уличени в телефонни измами, но продължават да работят

Кой стои зад телефонната измама за над 100 000 лева? Следите отведоха екипът на Нова телевизия в квартала на богатите в Горна Оряховица. А там "къщичките" си ги бива. Измамниците живеят като махараджи, но са необезпокоявани. Или почти...

Преди месец 73-годишен мъж от София стана жертва на рекордна телефонна измама. Даде над 100 000 лева на „ало” измамници.

Измамен е по схемата „съдействам на полицията” - най-успешната през последните няколко години.

Мъж се представил за Пламен Марков. Каза, че банда телефонни терористи върлуват и трябва да си скрия парите по най-бързия начин, тъй като разполагали с уред, който може да ги намери. Пенсионерът повярвал и на няколко пъти носил и оставял пари на различни места в столицата.

Месец по-късно полицията е по следите на няколко души. Те са задържани докато мамят възрастна жена отново от София. За което разследващите имат 

Това, което кара разследващите да смятат, че братовчедите са измамили и възрастния мъж със 100 хиляди, е мулето им. И в двата случая човекът е един и същ - Георги Георгиев.

Все още обаче не са събрани достатъчно доказателства, за да може Георги и Николай да бъдат обвинени за крупната измама. И докато прокуратурата пише обвинение, за Сергей-Шингалото вече се пишат и песни.

Много от хората, които живеят в квартала на богатите в Горна Оряховица, са уличени в телефонни измами,  но продължават да работят с телефоните. Хора без официални доходи, но с имоти и коли за стотици хиляди левове. Тук живеят Сергей-Шингалото и Николай-Мечо.

Сергей Николов и преди е осъждан за телефонни измами. Преди година синът му - Светослав, беше отвлечен за откуп от трима криминално проявени от региона. Безработните баща и син живеят в къща в  квартал “Калтинец”. 

http://www.faktor.bg