Журналисти: Стоичков ни нападна и преби шофьора ни

Христо Стоичков. Снимка: Георги Палейков / Булфото - архив

Христо Стоичков ни нападна със заплахи и псувни и преби шофьора на редакционната кола - това съобщиха журналисти от таблоида "България днес" пред вестник "24 часа".

Журналистите от "България днес" са в района на Етрополския манастир, където е сватбата на Христина Стоичкова и хърватина Лука Белич.

Шофьорът Петър е с подуто лице, синини по цялото тяло и сцепена устна. Петър направил опит да избяга и да се спаси като дал газ на задна скорост. Тогава ударил една от колите на гостите на Стоичков - разказват от екипа на вестника.

"Това е абсурд. С нищо не сме ги предизвикали. Когато пристигнахме, полицай ни насочи към задния паркинг на манастира, където имаше и автобус с гости. Зад нас караше и Стоичков. Не сме излизали от колата. Направих няколко кадъра. След това излезе отвътре и се насочи към нас. Придружаваше го негов приятел. Помолих шофьора да заключи колата отвътре, защото знам за характера на г-н Стоичков. Тогава той му нареди да отключи с доста груб тон. После застана пред колата така, че не можехме да потеглим. Искахме вече да си тръгнем", разказва фотографът на "България днес" Борислав.

Все пак шофьорът Петър отваря само прозореца. Тогава Христо Стоичков започнал да обижда и да псува. Журналистите казали, че си тръгват и го помолили да ги пусне. Той обаче им наредил да излизат от автомобила. След това отворил вратата на колата и нападнал шофьора с юмруци и ритници.

"Петър викаше за помощ, но това не спря Стоичков. В същото време приятелят му се опитваше да ми вземе фотоапарата. Няколко пъти ми каза: "Мишка, излизай от колата", но аз отказах. През това време Стоичков продължаваше да бие шофьора, който вече беше в шок. Бяхме изпаднали в паника. В един момент, както вратите бяха отворени, шофьорът даде газ и потеглихме назад. Ударихме се в кола на някой от гостите на сватбата", разказва фотографът пред вестник "24 часа".

След удара на редакционната кола с БМВ-то пристигнал екип на "Пътна полиция", за да опише инцидента.

http://offnews.bg/