Журналистът Владимир Зарков разказва за мутренския период от живота на на убития Петър Христов

Когато се наливаха основите (с автоматите). Журналистът Владимир Зарков разказва от първо лице за мутренския период от живота на убития бизнесмен Петър Христов

В рубриката „Срещу течението“ на „Просто Диков“ винаги се дава трибуна и на другата гледна точка по един или друг проблем. И сега се случи нещо подобно. Спортният журналист Владимир Зарков е един от пряко потърпевшите от онзи мутренски период на наскоро застреляни бизнесмен Петър Христов. И той може от първо лице да говори за всичко онова, което се е случило между него и бизнесмена. Ето разказът на Зарков:

„Става дума за неща, които нямат нищо общо с образът, който бе изграден в последствие. Беше края на 1994 година. И точно тогава по линия на Иван Татарчев имаше организирано преследване на трима- четирима бизнесмени. Единият от които беше Петър Христов. Забравил съм за кое точно го бяха обвинили- имаше обвинение за поръчване на убийство. По това време той беше известен единствено с две неща- охранителната си фирма „Дито“, която в София не се споменаваше много, тъй като нямаше пазар за нея. Тя оперираше основно в Горна Оряховица и Търново. И другото беше „Локомотив Горна Оряховица“. И тогава ми стана интересно, тъй като бяха намесени той и още един президент на футболен клуб. По друга линия- на югоембаргото, тогава също актуално. И направих една страница в „Меридиан мач“ за двамата. Интересното е ,че материалът излезе без да го погледне никой. И когато в понеделник отидох на работа в офиса беше доста конфузно. Мълчаха хората. Почнаха да се карат по-старите колеги „Луд ли си да напишеш такова нещо“. Обаче млад човек- каквото хвърчи, се яде. „Меридиан мач“ излезе в понеделник, ние с един колега трябваше да летим до Лондон.В офиса на „Янко Сакъзов“ вечерта се позвъни.- Реших,че някой колега нещо е забравил. Отварям и виждам двама с анцунг и с шуба. Попитаха:“Кой е Зарков?“,. Казах:“Аз съм“. Г-н Петър Христов ви кани в офиса. Вие ще разберете къде да дойдете.

Повече от разговора във видеото, а всичко от Просто Диков- ТУК

http://www.bitelevision.com/kogato-se-nalivaha-osnovite-s-avtomatite-zhu...

 

Журналистът Владимир Зарков разказва за мутренския период от живота на на убития Петър Христов