You are here

Журналист от „Стандарт“ пред Фрог: Бозукова ми дължи 7 хил. лв., но е „Национална гордост“?

Журналист от намиращия се във все по-тежко състояние в. „Стандарт“ написа писмо до Frognwews.bg, в което изразява възмущението си от главния редактор на изданието Славка Бозукова. Автор на писмото е Искра Крапачева, която има 38 години стаж в професията, 12 от които именно в „Стандарт“.

„Главният редактор Славка Бозукова ми дължи към 7 хил. лв., осъдих я и пак не плаща. Аз не съм единствената, така е с повечето мои напуснали колеги. Пиша ви, защото днес с изумление научих, че Бозукова е наградена с приза "Национална гордост", раздаван от Евгени Минчев. Това е позор”, пише Колежката до редакцията ни.

 

Ето и текста на писмото:

 

“Здравейте Фрогнюз!

 

Вие сте една от малкото агенции, които чета, затова и сега ви пиша.  Казвам се Искра Крапачева и съм ваша колежка 38 години - последните 12  във в. "Стандарт", който напуснах в края на 2016-та, защото не плащаха заплати, а само мизерни 50-100 лв. на седмица. 

 

Главният редактор Славка Бозукова ми дължи към 7 хил. лв., осъдих я и пак не плаща. Аз не съм единствената, така е с повечето мои напуснали колеги. Пиша ви, защото днес с изумление научих, че Бозукова е наградена с приза "Национална гордост", раздаван от Евгени Минчев. Това е позор.

 

На преден план жената, която не плаща на  журналистите , шеф на медия с милиони задължения към КТБ! Жената, която не плаща за пореден път наем на наета сградата и медията отново се мести, която само присвоява и усвоява евросредства за реклама на правителството. Точно тази жена, осъдената нееднократно - е с награда НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ!"

https://frognews.bg