Загърбва ли Промяната идеята на ”Демократична България” за ротационен председател?!

”Продължаваме промяната” трябва да обсъдят идеята на ”Демократична България” за ротационен председател на НС. Андрей Гюров обаче не мисли, че това е най-оптималният вариант. ”Трябва да се обсъдят и подробности какво означава ротационен принцип, как ще се ротират и в какъв период тези председатели. Нека да чуем в детайли позицията и ще изкажем нашето мнение”.

Гюров заяви пред БНТ, че ПП са предложили вариант на председателски съвет да се стигне до една канидидатура, която да бъде предложена за гласуване. Искали са да продължи заседанието, за да може във формата на председателския съвет да се обсъдят различни варианти, които да позволят НС да се конституира и да започне работа.

Според Гюров кой ще е този човек е въпрос на разговори между парламентарните сили.

Оптимист е обаче, че с повече разговори и диалогичност може да се намерят варианти за работа, но тези варианти изискват приемане на грешките от миналото.

Ние виждаме един неистов стремеж на ГЕРБ да се върнат обратно във властта без да имат някакъв план как да се случи това и съответно въвлякоха всички граждани и депутати в този водевил, каза Гюров.

Не може да се очаква от ПП да подкрепят кандидата на първата политическа сила.

https://frognews.bg/novini/zagarba-promianata-ideiata-demokratichna-balg...