"Законът не важи ли за шепа фашисти": Ицо Хазарта и партията му осъдиха протеста на "Възраждане"

 

"Законът не важи ли за шепа фашисти": Ицо Хазарта и партията му осъдиха протеста на "Възраждане" - Политика - Дневник (dnevnik.bg)

Здравка Андонова

Единствено партията мандатоносител "Продължаваме промяната" осъди в декларация от парламентарната трибуна днес протеста на "Възраждане" срещу мерките срещу коронавируса, който нарече "безразсъдна хулиганска проява", тъй като са изложени на риск животът и здравето на протестиращите, организирани да пътуват и да се събират без лични предпазни средства и ваксини в деня с най-много случаи на заразени.

 

 

Народният представител от управляващата формация Николай Ангов каза, че част от депутатите от "Възраждане" били ваксинирани, а други при нужда от лекарска помощ щели да развеят депутатската си карта и да бъдат приети в болница, докато избирателите им не можели да се възползват от този лукс. Той призова колегите си от "Възраждане" да не извършват пропаганда, защото не е време за фалшиви новини и провокации, а за обединение, за да се спасят най-много човешки животи. Накрая каза, че тези, които наричат ваксините "експериментална течност", трябва да последват примера на някои от колегите си от групата и да се ваксинират.

 

В отговор Цончо Ганев от "Възраждане" призова управляващите да не ги обвиняват за протеста, а да поемат отговорност за зеления сертификат.

"Ако утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен, и им кажа: "Елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лева", не е ли правилно господин главният прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора? Дали в закона пише, че важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?", обърна се към "Възраждане" депутатът Христо Петров, известен като рапъра Ицо Хазарта. Колегите му от "Продължаваме промяната" посрещнаха изказването му с ръкопляскания.

 

 

"Законът не важи ли за шепа фашисти": Ицо Хазарта и партията му осъдиха протеста на "Възраждане"

© Юлия Лазарова

 

 

Пред журналисти в парламента неговият зам.-председател от БСП Кристиан Вигенин, който в момента замества Никола Минчев, обяви, че най-доброто решение в момента е зеленият сертификат, а на протеста в сряда е имало четири пъти по-малко хора от заразените за деня, които са над 7 хиляди. По думите му дискомфортът си струва, защото се спасяват човешки животи, а сега най-спешната задача е да се намали натискът върху болниците, защото скоро ще се видят сцени как хора не могат да бъдат настанявани в тях.

 

Депутатът от "Възраждане" Петър Петров обяви, че не приемат критики, че са провокирали напрежение, защото не подкрепят агресията срещу журналисти и полицаи.