Замърсяването на въздуха в градовете, е въпрос на планиране и на взимане на решения от местната власт

Из  някои бургаски фейсбук групи се ширят коментари под псевдоним Господин Сив

Че е сива и платена работата му личи по коментарите му ...

Господин Сив Това са данни от общинската мобилна станция, която няма капацитет да мери всичко, това е вярно. Но не е задължение на Общините да мерят въздуха, а на държавата. Бургаската е единствената, която го прави. За повече информация относно нивата на повече замърсители, следете показанията на държавните измервателни станции.

Явно общинската камбанария е ниска и от нея не се вижда и не се чува добре ето защо ще цитирам министър Нено Димов :

Нено Димов обясни в сутрешния блок на Нова телевизия, че решенията срещу замърсяването на въздуха в градовете трябва да се взимат от общините.

„Годишният технически преглед дава възможност за различни видове стикери от гледна точка на категорията на колата, а местната власт е тази, която забранява влизането на някои категории автомобили. Тези зони, които трябва да бъдат направени в градовете, са въпрос на планиране на самите градове. Не случайно и проблемът с фините прахови частици, но и общо замърсяването на въздуха в градовете, е въпрос на планиране и на взимане на решения от местната власт”, обясни той.

А какво се случва в Бургас за пореден ден ...

Гергана Дрянкова В 4 часа миризмата беше безумна!Очите ми потекоха,главата ме заболя....и още не мога да заспя.....какво е това,хора?Няма на кого да се оплачеш,а и да го направиш-никой не те е...а за нищо!Сега пак ли ще кажат,че разтоварват на пристанището или асфалтират?Ние да не сме малоумни?Такова чудо не е било....последните две-три седмици просто ни изтровиха...и денем и нощем!Това положение рецидивира....аз съм бясна!!

Anmahyan Surenig Часът е 4 и 50, денят е вторник, ароматът неземен !
Мирише на петро долари ! Ако не е E V N ще е вонята във въздуха от индустриалния капитал или рожбата на българо-съветската дружба ! 
За пореден път се убеждавам колко сме кротки и как ропотът ни стига само до социалните мрежи !
Огромен срам за бургазлии

Ето и картинки от 07.45 ч. на 2 юли ...

 Е, г-н Сив как ще коментирате днес от платена или от бургаска позиция ?!

Община Бургас и лично кметът Николов носят отговорност за проспаните шансове да изпълнят декларираното от тях.

"Под лупа"