ЗАЩО ДПС СЕ ПОКЛОНИ В ТУРЦИЯ?

Grigor Lilov

 

Никой не забеляза или не иска да забележи съвпадението.
Веднага с обявяването на американските санкции срещу няколко родни олигарси ръководството на ДПС – Карадайъ се понесе за Турция. Санкциите бяха наложени преди 6 дни, Карадайъ отиде при комшиите преди 5 дни.
Съвпадението въобще не е случайно.
.
Със санкциите САЩ показаха не само пример за българите какво трябва да направят с олигархията и Задкулисието си. С тях Белият дом демонстрира на Кремъл решимостта си повече да не се примирява с политиката на държави-съюзници, настанили се едновременно и на двата стола: източния и западния.
.
Такъв съюзник е България. Такъв съюзник е Турция.
 
 
Кремъл като отговор на Белия дом демонстрира с посещението на Карадайъ, че семейството (ДПС) на българската дву-стол-ова политика и родителят на турската дву-стол-ова политика може да се обединят.
И съвместно и евентуално да разиграят онова, което се случи навремето в НАТО между Гърция и Турция.
За да не си проличи ролята на Русия в тази операция, почетният председател на ДПС – Ахмед Доган, унизително беше оставен у дома.
БЕЛЕЖКА
Винаги съм твърдял, че ДПС е инструмент за взривяването на България, ако се наложи и затова беше създадено от Москва и винаги и всякога се ползва със значима руска протекция, а не с турска.
Например не толкова отдавна Карадайъ призоваваше българските турци в Турция да гласуват против новата конституция при комшиите, която дава още повече власт на Ердоган.
.
Ердоган и турският елит с топлия прием, който дадоха на Карадайъ също демонстрираха своята решителност.
Показа я и пред Кремъл, и пред Белия дом.
Пред Кремъл с този прием на най-високите равнища Ердоган не намекна, а направо заяви, че техният Троянски кон в България може да бъде иззет от ръцете им, ако Москва не се съобразява с интересите на Анкара.
Пред Белия дом Ердоган демонстрира, че притежава лостове за влияние в България, които може да се опита да пренасочи за завой на държавата ни в прозападния фарфатер. Обаче въпросът е какво ще му дадат насреща.
(срещата Байдон-Ердоган е планирана за 14 юни в Брюксел.
 
С изявлението си за „Родината” пред председателя на турския парламент Карадайъ като пионка също демонстрира всички тези геополитически интереси.
1. Намекна, че ако Русия загуби позиции, ЕС и НАТО ще си имат етнически проблем у нас. Заради Турция като страна-членка на военния блок такова развитие ще предизвика много силно напрежение, защото тя не може да остане неутрална в такава ситуация.
2. Намекна пред Запада и САЩ, че ДПС винаги може да се дистанцира от Русия. Въпросът е за цената, която ще му се плати.
3. Намекна пред родния, също пионков като него елит, че ако „хлябът” намалее в ръцете на ДПС, то „ножът” е у тях.
4. За „простолюдието” у нас разпали с преднамереното си изказване за турската родина „патриотични” чувства. Те ще помогнат на „патриотичните” партии да се пласират на наближаващите избори. А това националистично пласиране като скачени съдове ще помогне на ДПС също да се пласира добре на изборите, като сплоти зад него българските турци
.
Няма коз в игра на без коз
.
Всички „Големи” на световната сцена си правят сметките за нас, включвайки в тях и ДПС като първостепенна обществена сила.
Бъркат!
Не е първостепенна обществена сила от години насам, макар че е първостепенна фалшификация!
.
Защото многократно съм доказвал с изборни книжа от районите на българските турци, вкл. и тук, в профила ми, че те все по-масово не гласуват за ДПС на парламентарни избори (за разлика от местните). Етническият вот за ДПС не е на българските турци.
Той все повече е плод на фалшификации в ЦИК, на купен вот, на вот на ромските маси, издиктуван от техните цигански барони;
БЕЛЕЖКА: прогонените насила от Родината си с „Голямата екскурзия” към Турция в значимо мнозинство не гласуват нито за Ердоган, нито приемат ислямизацията на турската нация, нито бленуват за неоосманска империя. На тези хора роднините им са тук, у нас.
Сега не е и 1989 г.
Тези краища са обезлюдени.
Освен това, което е много важно, те са с най-високия % на емиграция и гастарбайтарство в България. Близките на емигранти и гастарбайтери, а и самите те нито ще тръгнат срещу ЕС, нито ще тръгнат срещу НАТО, Такова тръгване е срещу интересите им.
.
ДЪРПАТ ЛИ ТЕ НА ВСИЧКИ СТРАНИ, ЩЕ ТЕ РАЗКЪСАТ
.
Затова заплахата за етнически конфликт, което е силата на ръководството на ДПС, все повече се превръща в блъф;
В крайна сметка и това посещение заедно с оказания му височайши прием също е блъф.
Една пешка печели партия шах, но само тогава, когато е от едната страна на дъската. Ако е застанала и от двете й страни на играта, а в този случай и от трета, странична страна тя нищо не печели – тя си е блъф, отвличаща маневра за Големите играчи.
И рано или късно се жертва.
 
Фейсбук