Защо ли не се учудвам, като се сетя, че всъщност са назначени от Радев?!

Георги Георгиев

Тук са изтипосали най-отпред сивия кардинал на задкулисието, който реди наум следващата конфигурация в парламента, а зад мен са Кирил Петков с баща му.
Всъщност снимката е от 2016 г. , но понеже са ме турили най-отпред, се чувствам длъжен да отрека всякаква съпричастност към новия проект ПП.
Очаквах от Кирил Петков, както и от Асен Василев далеч по радикални действия в защита на националния интерес, най-вече по линия на Лукойл.
Както знаете, става въпрос за скрито разпределениа на печалба между свързани лица в размер на около 3 милиарда лева всяка година. Полагаемата глоба по закон е 20% от оборота, представляващ скрито разпределение на печалба или 600 милиона лева.. За последните 5 години без данъчна давност са над 3 милиарда лева.
Лукойл вкарва през офшорка петрола на завишена цена, продава през същата си офшорка около 54 % от горивото си за износ на занижена цена и така тук оформя изкуствено счетоводна загуба без да плаща и стотинка данък в България.
Схемата е забранена от ДОПК и ЗКПО и ако я прави която и да е българска фирма, веднага ще я разкостят.
Но Лукойл е недосегаем, а държавата ни губи милиарди.
Очаквах от тези момченца конкретни мерки за защита на националния интерес, защото е лесно доказуемо.
Не би!
Дори не чух данни от ревизионни актове.
Защо ли не се учудвам, че техен PR стана PRката на Лукойл през последните 20 години?!
Защо ли не се учудвам, като се сетя, че всъщност са назначени от Радев?!
Всъщност, онова, което Лукойл прави е административно нарушение.
Онова обаче, което тези две момченца правят, както и всички преди тях в качеството им на длъжностни лица, мирише на престъпление по НК.
Тук е момента да припомня и думите от Изход 20:3-6 :
"Да нямаш други богове освен Мене. Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди."
 
Фейсбук